AAFB Cort discrepa del traçat del tramvia del Govern i hi presentarà al·legacions
Font original: Diari de Balears

Cort discrepa del traçat del tramvia del Govern i hi presentarà al·legacions

Publicat: 8 / nov / 2010  |  Actualitat ferroviària

El traçat del tramvia proposat pel Govern no té el vistiplau absolut de l’Ajuntament de Palma. El Consistori pensa que hi ha alguns trams que es "poden millorar".

El tram on hi ha la major divergència de Cort correspon a la zona que queda afectada per la construcció d’un pont elevat, a l’altura aproximada del palau de congressos. Aquest pas a nivell, segons la proposta del Govern, ha de creuar l’autovia per connectar el Polígon de Llevant amb la barriada del Molinar. Tanmateix, l’equip de govern municipal que ha duit el tramvia com un dels projectes estrella del seu programa electoral i considera que aquest tram de l’autopista hauria de quedar transformat en una via lenta per acabar convertint-se en un carrer més de Ciutat.

L’estudi tècnic del Govern -que va ser presentat dijous i que des d’ahir està en exposició pública- no inclou aquesta proposta. A més, assegura que la creació d’una infraestructura de pas per l’autovia és més favorable perquè repercuteix en menys creuaments i de menor entitat. Per això, segons va confirmar ahir el regidor de Mobilitat, José Hila, Cort té previst presentar-hi al·legacions per aconseguir que en aquest punt de l’autovia de Llevant es creï un bulevard amb trànsit lent i que, alhora, faciliti el passeig dels vianants. Hila va remarcar que l’Ajuntament de Palma ja ha proposat una millora perquè els doblers que l’Executiu de Francesc Antich preveu invertir en la construcció del pont es destinin a fer un carrer perquè el tramvia travessi l’autopista al mateix nivell.

La proposta del Consistori ha estat ben vista per part del Govern. El director general de Mobilitat, Toni Verger, va assegurar que pensa col·laborar amb la reubicació del traçat per l’autopista per convertir-lo en una via urbana. Això no obstant, a banda del pont, Cort té previst presentar al·legacions contra alguns del punts que afecten concretament el traçat que passa per l’interior del Molinar, sense dubte el barri que quedarà més afectat per la implantació d’aquest futur mitjà de transport. Totes les alternatives del Molinar conflueixen al carrer del Capità Ramonell Boix, un entorn de cases baixes i a mitja altura, totalment dominat pel vehicle privat, i voreres molt reduïdes. La implantació d’un tramvia en aquesta zona suposarà una profunda transformació.

18 parades per a un tram de deu quilòmetres

PALMA La proposta del Govern preveu un total de 18 parades, tres menys que el primer projecte. A més a més, segons el director general de Mobilitat, Toni Verger, les aturades del tramvia es fan cada 500 metres, a diferència del metro, que estan ubicades a un quilòmetre. L’objectiu de situar-les a menys distància pretén, precisament, aglutinar una major àrea d’influència i permetre que més ciutadans puguin accedir amb més facilitat en aquest mitjà de transport. La proposta planteja una parada a la plaça Espanya, una altra a l’encreuament del carrer d’Aragó amb Nuredduna, en el tram final del carrer de Pérez Galdós (davant el quarter militar), al carrer de Manuel Azaña i a l’avinguda de Mèxic. A partir d’aquí, el traçat ja penetra al Molinar, on, en principi, s’hi projecten quatre parades més. Seguidament hi ha previstes tres aturades a la zona del Coll d’en Rabassa i Ciutat Jardí i tres més a l’àrea de Can Pastilla. El recorregut acaba a l’aeroport.

Tags: