AAFB Cort exigeix la paralització del tramvia i el Govern diu que seguirà endavant amb el projecte
Font original: IB3

Cort exigeix la paralització del tramvia i el Govern diu que seguirà endavant amb el projecte

Publicat: 24 / nov / 2010  |  Actualitat ferroviària

El ple de l’Ajuntament de Palma ha aprovat exigir “la paralització immediata” de totes les actuacions que porten a terme el Govern i el consistori per implantar el tramvia a la ciutat, amb els vots a favor dels regidors del PP i Unió Mallorquina (UM) i en contra dels altres.

La decisió ha estat adoptada en un ple extraordinari convocat a petició del PP i UM arran del fet que el dia 4 de novembre va sortir a informació pública un estudi d’alternatives sobre el primer tram del futur tramvia de Palma.

El ple ha aprovat la proposició del PP que inclou que el rebuig manifestat es remeti amb urgència a la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat perquè sigui considerat com al·legacions a l’estudi informatiu.

El portaveu del grup municipal popular, Julio Martínez, ha acusat el govern municipal de presentar un estudi sobre el tramvia de Palma a sis mesos de les eleccions municipals amb fins electoralistes.

“Han tingut tota una legislatura per fer el tramvia però no es pot acceptar que ho vulguin fer quan estem acabant la legislatura sense cap mena de consens”, ha assegurat Martínez, que ha insistit que la proposta respon a “una necessitat electoral d’una esquerra desorientada, sense capacitat de reacció a la crisi econòmica i sense projecte alternatiu al del PP per Palma”.

Martínez ha assegurat que l’equip de govern ha incomplert un acord del ple del 29 de març del 2009 que indicava que l’informaria prèviament i consensuaria amb els veïns el model del futur tramvia de Palma, motiu pel qual ha acusat l’equip liderat per l’alcaldessa, Aina Calvo, de “xuleria i prepotència”.

“Vostès han presentat un estudi sense consensuar i volen imposar en minoria un model que pot hipotecar futurs governs a menys de sis mesos d’unes eleccions”, ha afirmat Martínez.

Martínez ha dit que el PP no s’oposa al tramvia, però ha qüestionat la idoneïtat de destinar a ell gairebé 400 milions d’euros amb problemes vigents com la falta de finançament per al Palau de Congressos.

“No ens agrada el model de tramvia que estan proposant perquè no volem un tramvia cargol que no dóna resposta als problemes de mobilitat dels ciutadans residents de Palma”, ha afirmat en relació al fet que és un mitjà pensat per als turistes.

Per part d’UM, el seu portaveu municipal, Llorenç Palmer, ha reclamat amb el tramvia “la mateixa manera d’actuar que amb la platja de Palma” i que s’aturi perquè “no hi ha cap mena de consens” cap al projecte. Ha acusat el govern de Palma de Mallorca d’actuar com si tingués majoria i ha dit: “Han tingut tres anys per fer el tramvia amb el nostre vot”.

El regidor de Funció Pública i Mobilitat, José Hila, ha demanat al PP que no intenti paralitzar el tramvia perquè ho porta al programa electoral des del 1999 i el va incloure en el pla director de transports de la comunitat autònoma de la passada legislatura.

Hila ha subratllat que el document que s’exposa és “un estudi d’alternatives amb la proposta elaborada per tècnics” perquè els ciutadans opinin sobre el traçat.

El portaveu del Bloc per Palma i tinent d’alcaldessa i regidor de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, ha assegurat que “hi ha un consens social” de suport al tramvia perquè és beneficiós per Palma, com aposta pel transport col·lectiu i mig amable i silenciós i “quatre vegades menys car que el metro”.

Grosske ha assegurat que el tramvia “no és una imposició sobtada i secreta com va ser el metro” i sobre la petició que el projecte sigui tractat com el pla urbanístic de la Platja de Palma i s’aturi a la recerca de consens, Grosske ha afirmat: “No vull una sortida de cavall i una frenada de burro”.

El Govern continuarà endavant amb el projecte

Mentre, el director general de Mobilitat, Antoni Verger, ha assegurat que el Govern seguirà endavant amb el projecte del tramvia de Palma, malgrat que el ple de l’Ajuntament de Palma ha aprovat avui exigir la seva paralització i ha demanat al PP i UM que presentin al·legacions a l’estudi d’alternatives de traçat.

Verger ha defensat que l’executiu seguirà “desenvolupant un projecte que és positiu per a la ciutat i que ve del pla sectorial de transports de la legislatura passada i que no s’ha inventat aquest Govern”, en declaracions als mitjans, fetes després del ple de l’Ajuntament de Palma que aprovat exigir que es paralitzi aquesta iniciativa, a proposta del PP i UM.

El director general de Mobilitat ha recordat que des del 4 de novembre hi ha un estudi d’alternatives sobre el traçat que està a exposició pública i ha convidat el PP i a UM a presentar al·legacions al mateix per millorar el projecte.

Sobre el fet que el PP o UM puguin paralitzar el projecte de totes maneres en cas de guanyar les pròximes eleccions autonòmiques i municipals del maig, Verger ha assenyalat que li sembla “inconcebible” i ha assegurat que estava “convençut que l’hi emprendran un replantejament”, ja que la infraestructura està inclosa en el pla director de transports que es va acordar en la legislatura passada, quan governava el PP.

Davant les crítiques sobre que encara no ha arribat finançament del Govern central per a aquest projecte, Verger ha explicat que ja hi ha un protocol per 35 milions, un compromís del Ministeri de Foment i que el Govern planteja finançar-lo amb càrrec de “les inversions estatutàries” que es poden destinar al que l’executiu autonòmic consideri més oportú

Tags:  IB3