AAFB D’acord amb el projecte, però amb dubtes pel recorregut
Font original: Diari de Balears

D’acord amb el projecte, però amb dubtes pel recorregut

Publicat: 5 / dic / 2010  |  Actualitat ferroviària

Molts dels veïns de les zones per on es preveu que passi el tramvia valoren positivament el servei municipal d’autobusos de Palma, però alhora creuen que el transport públic milloraria amb el tramvia. En tot cas, encara dubten si el recorregut és el millor que es podria fer. Aquest diari ha sortit al carrer per cercar-ne l’opinió.

Amanda Dorado , que passa cada dia per l’avinguda de Mèxic per anar a la feina, espera el TramBadia amb ganes: "Em sembla bé que facin el tramvia: hi haurà manco trànsit i serà millor que l’autobús, serà més ràpid". En canvi, Francesca Campins, que viu al mateix barri, afirma que "amb el servei d’autobusos en tenim més que prou en aquesta barriada". Tot i així, també veuria el tramvia amb bons ulls, "sempre que sigui una millora".

Al carrer de Llucmajor, salten discrepàncies entre dos homes que juguen a cartes al bar Andaluz. Félix Sánchez assegura que és igual, que "diguem el que diguem, els polítics faran el que vulguin". En canvi, Manuel Valero l’interromp a favor del tramvia. "Em sembla molt útil -declara-: en molts de països tornen al tramvia" i recorda que també pot afavorir els turistes. "Dependrà dels horaris i de si ha prou servei", concedeix Sánchez.

El cambrer d’un altre establiment del mateix carrer, Fabián Macchion, del cafè Can Bum, és més crític. Demana que els cotxes puguin continuar circulant per allà i dubta del nou mitjà de transport. "No crec que sigui gaire útil per dur els infants a escola, per exemple", afirma. També creu que no ajudarà el comerç el fet que el carrer sigui per a vianants. "La gent pot caminar dos carrers, però no quatre o cinc". A la vegada, però, admet que el tramvia "ajudarà els treballadors: tal vegada els serà més còmode que l’autobús".

Anna Garau, veïna del Molinar, té por que no sigui més difícil accedir amb cotxe a la zona i creu que hauria d’anar pel passeig marítim. A més, recorda que "no tothom va a la plaça d’Espanya".

Juli Fernández és l’única del tot contrària al tramvia. "Em sent molt còmoda amb l’autocar i seria un miracle que anàs més aviat", assegura.