AAFB El conductor del tren accidentat es troba a la UCI i set ferits més encara estan ingressats
Font original: IBdigital

El conductor del tren accidentat es troba a la UCI i set ferits més encara estan ingressats

Publicat: 20 / may / 2010  |  Actualitat ferroviària

Tan sols vuit persones ferides es trobaven ingressades a les 18 hores del total de vint-i-vuit després l’accident ferroviari registrat a la línia Inca-Manacor, a l’alçada de Sineu, quan un comboi format per quatre vehicles ha descarrilat en caure un mur de formigó sobre la via. El conductor -Amador Ferriol, natural de Sineu de 57 anys- que ha estat traslladat a Son Dureta en estat de coma, es troba ara a la UCI després de patir un traumatisme cranioencefàlic i haver estat sotmès a una intervenció a l’espera de la seva evolució. El seu pronòstic és molt greu.

El supervisor del comboi, que també ha patit ferides de consideració, serà operat en els propers dies a la Clínica Juaneda, pel fet que l’accident li ha afectat una vèrtebra de la columna. De la resta d’accidentats, tres persones es troben ingressades a l’hospital d’Inca: un home de 64 anys amb fractura lumbar lleu, un altre de 25 amb quatre costelles fracturades i pneumotòrax amb drenatge toràcic, i un dona de 33 anys embarassada de tres mesos en observació pel seu estat. A l’hospital de Manacor hi ha tres persones més: un home de 48 anys, un altre de 41 anys i una dona de 19 anys, tots ells amb fractura lumbar lleu.

Segons ha informat el conseller de Mobilitat, Biel Vicens, el tren que cobria el trajecte Manacor-Palma -format per quatre vehicles ocupats per una cinquantena de persones- ha sortit sobre les 6.22 hores de Manacor. Ha estat a uns 300 metres abans d’arribar a Sineu quan un mur de formigó de 12 metres de longitud i quatre d’alçada ha envaït la via just sobre un revolt. El maquinista no ha pogut evitar el xoc i el tren ha descarrilat sobre les 6.44.

A partir d’aquí, l’112 ha començat a rebre les primeres cridades procedents de diversos passatgers que informaven que havien col·lisionat i que es trobaven tancats dins els seus vagons sense poder sortir. Entre aquestes telefonades també figurava la del revisor ferit, que ha donat part de l’estat del conductor, que es trobava conscient, amb un trau al cap pel qual sagnava i amb dificultats per respirar. Poc temps després, els passatgers han pogut sortir pels seus propis mitjans, mentre els organismes d’emergències arribaven a la zona. El SEIB 112 ha mobilitzat l’IB-Salut, els bombers, la policia local, els agents de guàrdia de la DGE, la guàrdia civil i efectius de protecció civil i de Carreteres.

Tags:  IBdigital