AAFB El CSIF es persona com a acusació popular a l’accident del tren a Sineu
Font original: Diari de Balears

El CSIF es persona com a acusació popular a l’accident del tren a Sineu

Publicat: 29 / nov / 2010  |  Actualitat ferroviària

El sindicat CSIF ha decidit personar-se com acusació popular a l’accident del tren a Sineu, que es va produir el passat 19 de maig, causant ferides greus a un maquinista i a un altre treballador, a fi d’assegurar-se que durant el judici, els testimonis i les actuacions "realment cerquin la veritat i la justícia per a tots nosaltres i per a que fets com aquests mai més no tornin a succeir posant en perill la seguretat dels ciutadans i els treballadors d’SFM".

En un comunicat, el CSIF ha recalcat que aquest accident, que es va produir després d’esfondrar-se un mur de les vies del tren, va ser el "pitjor en la història de Serveis Ferroviaris de Mallorca", ja que "ha acabat per sempre amb la vida normal de dos treballadors i companys".

"Ha passat més de mig any i encara es desconeixen les causes concretes del sinistre, així com les responsabilitats del mateix", ha censurat, mentre ha criticat que SFM "no facilita cap tipus d’informació" sobre l’estat de les diligències judicials".

Reproven els polítics

A més, ha reprovat que els polítics, tant dels del Pacte, com els del PP "no van a aquest judici a defensar els viatgers, ni els treballadors, sinó a defensar-se a si mateixos".

En aquesta línia, el sindicat ha manifestat que els responsables polítics han convertit aquest accident en una "guerra de declaracions", ja que "s’acusen els uns als altres i cap no vol ser el culpable fent ús d’una lamentable desgràcia per a objectius exclusivament electorals".