AAFB El Govern balear atura les obres del tren Manacor-Artà
Font original: IB3

El Govern balear atura les obres del tren Manacor-Artà

Publicat: 11 / ago / 2011  |  Actualitat ferroviària

El gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, José Ramón Orta, ha anunciat avui que les obres del tren Manacor-Artà es suspendran temporalment aquest mateix mes per falta de liquiditat per pagar-les, una situació de dificultat que ha dit que afectarà totes les actuacions del conveni ferroviari.

Orta ha explicat en una roda de premsa que SFM s’ha reunit amb les concessionàries de l’obra i ha acordat que negociarà amb elles la “suspensió temporal” de la mateixa, que es farà oficial en una reunió del consell d’administració de la companyia aquest mateix mes. Per ara els treballs segueixen, encara que s’ha alentit el seu ritme.

El gerent d’SFM ha insistit que no es cancel·la el projecte sinó que es suspèn de forma temporal perquè l’empresa pública no disposa de diners per finançar-lo a causa del fet que no s’ha fet efectiu tota la suma del conveni ferroviari firmat entre el Govern i el Govern central el 2008, amb càrrec al qual havia de pagar-se la recuperació d’aquesta antiga línia de tren.

Encara que ha insistit que l’obra es reprendrà si es rep finançament, Orta ha assegurat que la xarxa local Manacor-Artà tindria un cost anual d’operació de 680.000 euros si es presta mitjançant transport per carretera i de 3,1 milions mitjançant tren, una diferència que ha dit que “hauria de valorar-se, considerar-se i reflexionar”.

Segons Orta, si bé el conveni ferroviari havia de suposar una inversió del Govern de 443.750.000 euros a les Balears, la comunitat haurà percebut fins al 2011 únicament 57,5 milions d’euros, però l’anterior Govern va licitar obres i actuacions per un import d’uns 200 milions.

“Resulta obvi, tal com li va comentar la ministra (Elena) Salgado al (president del Govern, José Ramón) Bauzá, que l’Estat no està precisament per fer inversions ferroviàries i menys a les Balears i resulta obvi que s’han licitat obres per un import molt per sobre del percebut pel Govern via conveni ferroviari”, ha afirmat.

El gerent d’SFM ha assenyalat que davant aquesta situació “es veurà afectat tot el que està en el conveni” que inclou l’electrificació de totes les línies o la supressió de passos a nivell.

En relació a l’obra del tren Manacor-Artà, ha assegurat que dels 190 milions d’euros en què està pressupostada se n’han adjudicat 91 y “estan executats per ara un 19% fins a finals d’agost, no un 70% com deia el conseller (Gabriel) Vicens”, ha dit sobre unes recents declaracions de l’exconseller de Medi Ambient, Mobilitat i Ordenació del Territori.

Els serveis tècnics d’SFM han calculat que a 31 d’agost s’arribarà al 27% d’obra efectuada sobre el total del projecte.

Segons el responsable de l’empresa pública, SFM té 18 milions d’euros pendents de pagament a les sis empreses o UTE contractistes de l’obra, obres pendents d’execució per 47 milions d’euros i treballs per 85 milions de pessetes “pendents de contractar i iniciar”.

Orta calcula que farien falta 164 milions d’euros per finalitzar el projecte.

“De moment parem l’obra perquè no tenim liquiditat ni possibilitat de pagar ni un cèntim més del que s’hagi de fer i no podem ni tan sols pagar el que s’ha fet fins ara mentre no es fixi un pla de pagaments que la Generalitat establirà”, ha afirmat Orta que ha admès que hi ha empreses adjudicatàries “a la vora” del concurs de creditors, amb deutes pendents en alguns casos des de l’octubre del 2010.

Si bé el termini legal per suspendre l’obra és de 8 a 12 mesos, ha advertit que es pot prorrogar de mutu acord entre el Govern i les concessionàries.

El gerent ha criticat que l’anterior executiu destinarà 24 milions a comprar sis trens nous per a aquesta línia Manacor-Artà que encara no està construïda i que són incompatibles per circular en les línies fèrries existents en l’actualitat a Mallorca.

El responsable d’SFM ha qualificat la situació de “kafkiana” i ha assegurat que aquesta decisió “és com comprar uns mobles caríssims per a una casa que encara no està construïda”.

Tags:  IB3