AAFB El Govern canvia el traçat del tramvia a segona línia del Molinar
Font original: Diari de Balears

El Govern canvia el traçat del tramvia a segona línia del Molinar

Publicat: 5 / nov / 2010  |  Actualitat ferroviària

La segona proposta del Govern sobre el traçat del tramvia de la badia de Palma no passa per la primera línia de la Platja de Palma, tal com ja va avançar dBalears el mes d’octubre. La Conselleria de Mobilitat presentà ahir un esborrany del recorregut que no coincideix amb el que defensà inicialment l’Ajuntament de Palma. El Consistori sempre havia apostat perquè el tramvia circulàs per la primera línia i tingués una parada davant el palau de congressos i no darrere, tal com es proposa ara. No obstant això, l’estudi del primer tram de la fase I no és definitiu.

Precisament, avui mateix comença el període d’exposició pública, que tindrà una durada de 45 dies i que finalitzarà el pròxim 31 de desembre. Durant aquest temps, es podran presentar les al·legacions que els ciutadans considerin pertinents. En tot cas, l’alternativa proposada pel Govern preveu que el traçat d’aquesta primera fase del tramvia transcorri des de la plaça d’Espanya per les Avingudes fins al carrer Pérez Galdós, per on connectarà amb el carrer Manuel Azaña. Després, continuarà per l’avinguda Mèxic i travessarà l’autovia de Llevant mitjançant la construcció d’un pont per continuar pel Molinar i arribar fins a l’aeroport.

En la presentació, el conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, acompanyat del director general de Mobilitat, Antoni Verger, i de la batlessa, Aina Calvo, explicà que la primera fase inclou el tram que connecta Palma amb Son Sant Joan. Així, el traçat començarà a la plaça d’Espanya fins a l’avinguda Alexandre Rosselló, per on discorrerà pel marge dret en direcció cap a la mar. D’aquesta manera, quedaran dos carrils en el mateix sentit per al trànsit rodat. A partir de l’encreuament d’aquesta avinguda amb el carrer del General Ricardo Ortega, es preveu que el tramvia circuli per la mitjana que separa ambdós sentits, on ara hi ha aparcaments, que es col·locaran als laterals. Així continuarà per l’avinguda Gabriel Alomar i Vilallonga fins al carrer Pérez Galdós, prosseguirà per Manuel Azaña i per l’avinguda de Mèxic.

El director general de Mobilitat va indicar que aquesta és l’alternativa tècnica que ha aconseguit major puntuació, perquè suposa abraçar una demanda potencial d’usuaris molt més gran i perquè evita l’entrada "problemàtica" al Portitxol, que es connectarà a través del carrer Ciutat de la Plata. Per Verger, aquesta estructura suposarà la creació d’un nou corredor que comunicarà els dos barris, actualment separats per l’autovia. Des del Molinar fins al Coll d’en Rabassa, les alternatives proposades estan condicionades per l’estrenyiment del carrer Llucmajor en el tram pròxim al camí de Can Pastilla. Per això, es modificarà l’espai físic actual amb la creació d’un tram de 400 metres de via única.

A continuació, el projecte preveu que el tramvia passi pel camí de Can Pastilla fins a la gran via de Bartomeu Riutort. Després connectarà amb l’aeroport de Son Sant Joan. El conseller de Mobilitat precisà que es compta que la primera fase del tramvia -formada per 10,5 quilòmetres i 18 parades- sigui utilitzada per uns 14 milions d’usuaris. La freqüència serà de 15 minuts, i d’entre 5 i 10 a la zona de Can Pastilla. El projecte traspassa la legislatura, per la qual cosa, si res no canvia i tot va segons les previsions, el Govern calcula començar la feina el 2012 perquè el nou tramvia entri en circulació a partir del 2014. La segona fase connectaria en un futur l’anell d’Avingudes, i en la tercera, el traçat arribaria fins a Santa Ponça.

Rodríguez vol aturar el tramvia i fer més metro

El Partit Popular no vol el tramvia a la Platja de Palma, hi vol una nova línia de metro. Això ho deixà molt clar ahir el president del partit a Palma, José María Rodríguez, qui defensà el fet de dur la línia actual fins al ParcBit i Son Espases i fer-ne una de nova cap a l’Arenal. El dirigent popular desqualificà completament el tramvia que impulsen Cort i el Govern, i criticà la batlessa, Aina Calvo, per no haver-lo consensuat amb el PP. En canvi, digué que si els populars passaven a governar l’Ajuntament, farien un debat obert per decidir què és millor, si el metro o el tramvia. Ara, aquest presumpte debat no té massa sentit, perquè tot just després el mateix Rodríguez admeté que són partidaris de deixar completament de banda el tramvia i dedicar els esforços al metro, que considera més "eficaç i ràpid". Rodríguez explicà que el programa electoral del PP no inclou cap referència al tramvia perquè "no es farà".

El regidor popular Carlos Veramendi afirmà que el projecte del tramvia que tot just es presentà ahir mateix era "fum, fum, fum" i demanà a Cort i al Govern que deixassin de gastar-se doblers en estudis sobre un tramvia "que no s’acabarà fent". Digué que el mateix servei el podrien oferir els autobusos elèctrics, que seran al mercat els pròxims anys i que seria més barat. A més, criticà les previsions segons les quals el trajecte complet pot ser de tres quarts d’hora, que considera massa temps, i recordà que el Ministeri de Foment s’havia compromès a aportar 380 milions d’euros per al tramvia i que no han arribat. Per tot plegat, demanà a la batlessa que deixàs d’enganar els ciutadans i de vendre’ls fum.

Sayonara
Així mateix, els populars dedicaren ahir algunes paraules a l’expropiació de l’hotel Sayonara. Rodríguez acusà l’equip de govern de "tracte de favor" a la propietària, la consellera Aina Salom, perquè el Consistori s’encarregà de desratitzar-lo, mentre que "no ho ha fet en altres casos", com l’estadi Lluís Sitjar. A més, el president del PP de Palma apuntà que els populars han "evitat" un altre tracte de favor: que Cort pagàs el solar i l’edifici.
Rodríguez i la regidora popular Lourdes Bosch recordaren que va ser el PP qui va dir que Cort no s’havia de gastar els 1,3 milions d’euros que havia pressupostat per a l’expropiació perquè l’immoble és en ruïna i no ha tingut mai llicència municipal. Creuen que pagar 633.000 € per la construcció era un tracte de favor a Salom. Ara Rodríguez celebra que finalment no s’abonin aquests doblers i s’ho pren com una victòria del PP.