AAFB El Govern central finançarà la totalitat del tramvia de la badia de Palma
Font original: Diari de Balears

El Govern central finançarà la totalitat del tramvia de la badia de Palma

Publicat: 9 / abr / 2010  |  Actualitat ferroviària

El president del Govern balear, Francesc Antich, ha anunciat avui a Madrid un acord amb el Ministeri de Foment per realitzar un protocol per al desenvolupament del tramvia a la Badia de Palma, que conté el compromís del Govern central de finançar íntegrament el cost d’aquesta infraestructura. "S’està preparant i ja hi ha una redacció que té l’acord del Govern central respecte a la totalitat de la inversió. Seria un protocol que demostra la intenció d’atendre la totalitat del pressuposats, uns 380 milions, que es pagaran en diferents anualitats", ha explicat Antich als mitjans de comunicació. El president de l’Executiu autonòmic ha explicat que fins ara existia només un conveni inicial per destinar 35 milions d’inversió estatal al tramvia.

Antich s’ha reunit a Madrid amb el ministre d’Afer Exteriors i Cooperació, Miguel Ángel Moratinos, per explicar-li el seu proper viatge a Moscou amb l’objectiu d’establir contactes amb els representants del sector turístic a Rússia. Així mateix, ha aprofitat la seva estada a la capital per reunir-se amb el secretari d’Estat de Turisme, Joan Mesquida, el secretari d’Estat d’Investigació, Felipe Petri, el secretari d’Estat d’Infraestructures i Planificació, Víctor Morlán, i la secretària d’Estat de Transport, Concepción Gutiérrez, a fi d’analitzar diverses inversions per desplegar aquest any.

Inversions per valor de 115 milions

En aquest sentit, el president del Govern ha dit que s’han confirmat una sèrie d’inversions estatutàries per un valor de 115 milions d’euros procedent dels ministeris de Foment i Ciència i Innovació. Concretament, s’ha referit a 30 milions per al port de Ciutadella, 75 milions en matèria de ferrocarril i 2,5 milions per escometre del drenatge de les autopistes d’Eivissa. Quant a les inversions de tecnologia, Antich ha comentat que les partides estatutàries aniran dirigides a laboratoris de l’Universitat de Illes Balears (UIB) i per al ParcBit de Menorca.

Respecte a la inversions procedents de la Secretaria d’Estat de Turisme, el president del Govern ha dit que les partides més avançades de moment són els 10 milions d’euros compromesos per a la reforma de Platja de Palma i uns altres 10 milions que es dedicaran al Pla d’Impuls de Noves Tecnologies per a projectes en matèria turística.