AAFB El Govern continuarà endavant amb el projecte del tramvia malgrat el rebuig de Cort
Font original: IB3

El Govern continuarà endavant amb el projecte del tramvia malgrat el rebuig de Cort

Publicat: 24 / nov / 2010  |  Actualitat ferroviària

El director general de Mobilitat, Antoni Verger, ha assegurat que el Govern seguirà endavant amb el projecte del tramvia de Palma, malgrat que el ple de l’Ajuntament de Palma ha aprovat avui exigir la seva paralització, i ha demanat al PP i UM que presentin al·legacions a l’estudi d’alternatives de traçat.

Verger ha defensat que l’executiu seguirà “desenvolupant un projecte que és positiu per a la ciutat i que ve del pla sectorial de transports de la legislatura passada i que no s’ha inventat aquest Govern”, en declaracions als mitjans, fetes després del ple de l’Ajuntament de Palma que aprovat exigir que es paralitzi aquesta iniciativa, a proposta del PP i UM.

El director general de Mobilitat ha recordat que des del 4 de novembre hi ha un estudi d’alternatives sobre el traçat que està a exposició pública i ha convidat el PP i a UM a presentar al·legacions al mateix per millorar el projecte.

“El Govern no pot quedar paralitzat i continuarà endavant”, ha insistit Verger, que ha declarat que el projecte del tramvia està en un procés obert d’elaboració i “no hi ha cap decisió presa” que sigui definitiva, incloent -hi el traçat.

S’ha manifestat disposat a reunir-se amb els grups municipals del PP i d’UM per “intentar arribar a un consens i si hi ha qüestions que posen sobre la taula, seran estudiades i es poden incorporar al projecte”. “Demanem que tothom es sumi, participi i procuri millorar el projecte”, ha reclamat.

Sobre el fet que el PP o UM puguin paralitzar el projecte de totes maneres en cas de guanyar les pròximes eleccions autonòmiques i municipals del maig, Verger ha assenyalat que li sembla “inconcebible” i ha assegurat que estava “convençut que l’hi emprendran un replantejament”, ja que la infraestructura està inclosa en el pla director de transports que es va acordar en la legislatura passada, quan governava el PP.

Davant les crítiques sobre que encara no ha arribat finançament del Govern central per a aquest projecte, Verger ha explicat que ja hi ha un protocol per 35 milions, un compromís del Ministeri de Foment, i que el Govern preveu finançar-lo amb càrrec a “les inversions estatutàries” que es poden destinar al que l’executiu autonòmic consideri més oportú.

Verger ha recordat que el tramvia s’ha implementat amb èxit en altres ciutats espanyoles i de tot Europa i que en la majoria dels llocs hi ha hagut un debat al voltant d’aquest mitjà, que s’ha anat diluint una vegada s’ha comprovat que és beneficiós.

Tags:  IB3