AAFB El Govern contracta l’adquisició de deu vehicles elèctrics
Font original: IB3

El Govern contracta l’adquisició de deu vehicles elèctrics

Publicat: 14 / mar / 2010  |  Actualitat ferroviària

El Govern ha firmat aquest dimarts un contracte d’adquisició de deu vehicles elèctrics de tren, per un import de 21,5 milions d’euros, amb l’empresa Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) que suposa l’ampliació d’un altre acord anterior amb la mateixa companyia.

El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens; i el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Jaume Jaume, han firmat aquest dimarts el contracte d’adquisició amb l’empresa, segons ha informat el Govern en un comunicat.

Els vehicles adquirits són dues unitats triples compostes per màquina, remolc i màquina, per un import de 9,86 milions; així com vuit remolcs amb motor, amb un cost d’11,7 milions.

Aquests vehicles s’afegeixen a les 11 unitats triples amb un disseny i la fabricació s’havia contractat ja amb CAF el setembre del 2008, per 55 milions d’euros.

SFM gestiona en l’actualitat amb 124 quilòmetres de línies ferroviàries, la majoria de les quals s’exploten amb unitats dièsel de tren, excepte els 7,5 quilòmetres de doble via del metro.

La Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat està impulsant l’electrificació del servei ferroviari de Mallorca, que ha començat pel tram Palma – S’Enllaç, de 33 quilòmetres de via doble.

Per completar l’electrificació, al juliol es va adjudicar la redacció dels projectes per als trams Enllaç-Sa Pobla (12 quilòmetres) i s’Enllaç-Manacor (31 quilòmetres). Els dos trams significaran l’increment d’un 65 per cent dels quilòmetres electrificats, fins a arribar al cent per cent.

Tags:  Altres