AAFB El Govern detecta deficiències en la línia del tren de Manacor
Font original: IB3 Noticies

El Govern detecta deficiències en la línia del tren de Manacor

Publicat: 20 / oct / 2010  |  Actualitat ferroviària

El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, ha afirmat en el ple del Parlament que s’han detectat deficiències de diferent consideració en la construcció de la línia del tren de Manacor comeses en la legislatura passada i durant els anys 2002 i 2003, en què governava el PP.

Vicens ha assenyalat que en l’estudi de consultoria i verificació de la seguretat que va sol·licitar Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) de tota la línia entre S’Enllaç i Manacor el juny d’aquest any es van detectar “tota una sèrie de deficiències” que el Govern anirà “arreglant a poc a poc”.

Així, ha precisat que hi ha deficiències en les obres fetes el 2002 i 2003 (sota el Govern del PP), així com també en la legislatura anterior “popular” com, per exemple, a l’estació de Sant Joan.

La diputada del PP Mabel Cabrer ha titllat aquesta auditoria d’”miniestudi” i ha insistit que es faci una nova auditoria jurídica i tècnica que aclareixi les causes i deficiències que van provocar l’accident en aquesta línia de tren el 19 de maig i en què van resultar ferides més de 30 persones.

La “popular” ha criticat que l’actual Govern s’hagi gastat tres milions d’euros en auditar el projecte del Metro i un altre milió en els projectes de les dues autovies d’Eivissa i que només s’hagi gastat 150.00 euros en un “miniestudi” sobre el tren de Manacor. Així mateix, ha lamentat que aquesta infraestructura ja sumi sis mesos paralitzada.

A més de l’estudi tècnic, Cabrer també ha sol·licitat que es depurin les responsabilitats tècniques de l’accident.

Per la seva part, el conseller ha assegurat que des SFM ja s’han realitzat totes les actuacions necessàries per saber les causes de l’accident, així com tots els estudis necessaris per conèixer totes les deficiències d’aquesta línia entre les estacions de S’Enllaç fins a Manacor. Així, ha postil·lat que tota aquesta documentació ja està en mans del jutjat d’instrucció corresponent.

Cabrer ha dit que l’”únic pecat” del Govern del PP en l’anterior legislatura amb el tren de Manacor va ser no fer una auditoria jurídica i tècnica i “treballar en lloc de dedicar-se a perseguir els antics responsables del Govern de Francesc Antich”.

Tags:  IB3