AAFB El Govern es planteja no fer mai el tren d’Artà
Font original: Diari de Balears

El Govern es planteja no fer mai el tren d’Artà

Publicat: 11 / ago / 2011  |  Actualitat ferroviària

El nou gerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), José Ramón Orta, va anunciar ahir que el Govern vol aturar "temporalment" la construcció del tren tram entre Manacor i Artà. Segons Orta, SFM no té prou doblers per fer-lo, perquè l’Estat no ha pagat els doblers que calien i no els queda més remei que "suspendre’n" les obres. Amb tot, el gerent de SFM no descarta que el tren a Artà quedi suspès definitivament. Explicà que és molt més barat dur els passatgers amb autocar i que tot plegat s’ha d’estudiar.

Orta va explicar que, dels 443,75 milions d’euros prevists en el conveni ferroviari, l’Estat tan sols n’ha pagat 57,5: 3 milions el 2008, 25 el 2009, 15 el 2010 i 14,5 enguany. Ara, tan sols amb el tren de Manacor a Artà ja s’han licitat i adjudicat obres per valor de 90,9 milions d’euros i, d’aquests doblers, just se n’ha pagat 20 milions. De fet, i comptant-hi tot el conveni, s’han adjudicat 200 milions d’euros i això, diu Orta, comporta un desfasament de 143 milions.

Tenint en compte la manca de doblers, el gerent, que just fa nou dies que és al càrrec, avisà que "òbviament" les restriccions també afectaran d’altres projectes inclosos en el conveni, com l’electrificació de la xarxa ferroviària i la supressió de passos a nivell. Tot i això, no va voler donar-ne detalls perquè encara ho ha d’estudiar.

Sembla que SFM tampoc no té gaire clar què farà amb les infrastructures que ja s’han començat a construir i amb els sis trens Vossloh que va comprar l’anterior Executiu per 24 milions. Avui encara es pot veure un d’aquests combois a l’estació intermodal de Palma, amb un cartell en què s’expliquen les bondats d’un vehicle que podria no circular mai a Mallorca. En total, fins ara s’ha executat un 19% del projecte, segons el gerent de SFM, i Orta assegura que es mantindrà tot allò que s’ha fet fins ara. Si finalment no s’acaba duent el tren a Manacor, estudiaran com reutilitzar-ho.

El gerent no descarta que no es faci el projecte, perquè mantenir-lo tindria un cost de devers tres milions d’euros a l’any per 191.000 passatgers que es podrien dur en autobús per 683.000 euros l’any. Orta declarà que les xifres "conviden a reflexionar". Tot i que els socialistes havien dit que als pressuposts estatals hi consten partides per valor d’uns 60 milions per al tren a Artà, Orta ho descarta. De fet, quan se li comentà aquest argument, es posà a riure i va dir que el 2011 el conveni tan sols preveu 14,5 milions. "Que m’ho mostrin!", va exclamar, i va insistir a demanar que expliquin a quines partides consten aquests doblers. Precisament es basa en el conveni i en els apèndixs signats fins ara per descartar cap acció judicial per reclamar els doblers pendents del conveni ferroviari.
El termini per suspendre el contracte de les obres de manera unilateral ja ha vençut, però Orta pretén negociar amb les empreses valent-se d’un mecanisme legal que li permet aturar-les temporalment.