AAFB El Govern i batles del Llevant faran pinya pel tren davant Madrid
Font original: Diari de Balears

El Govern i batles del Llevant faran pinya pel tren davant Madrid

Publicat: 24 / nov / 2011  |  Actualitat ferroviària

Després de més d’un estira-i-arronsa entre el nou Executiu de José Ramón Bauzá i els batles de la comarca de Llevant afectats per la paralització de les obres del tren de Manacor-Artà, ara ho tenen clar. El Govern balear i batles faran pinya davant Madrid perquè el tren sigui una realitat. Així ho confirmaren ahir el conseller encarregat de transports, Biel Company, i els batles de Son Servera, Josep Barrientos; Sant Llorenç, Mateu Puigròs; i Capdepera, Rafael Fernández, després de reunir-se amb el president Bauzá.

Precisament ahir migdia, tingué lloc a Madrid una reunió entre els membres de l’Executiu autonòmic i els responsables del Ministeri de Foment en el marc de la Comissió Mixta de Programació, Seguiment i Control del conveni ferroviari signat el 2008 entre els governs central i balear. Durant la trobada, els representants balears reclamaren l’ampliació del termini de la durada de l’esmentat conveni -que finalitza a final d’enguany- per un mínim de quatre anys més i el compromís de la dotació econòmica necessària per atendre els compromisos d’obres i licitacions ja adquirits per un import de 165 milions d’euros. Company recordà que, dels 443,7 milions d’euros pactats el 2008, "només se n’han transferit 57,5", tot i que s’han licitat i adjudicat obres per valor de 220 milions.

L’altra demanda del Govern balear a l’Estat va ser la signatura d’una altra addenda per fer efectiu l’acord de desembre de 2009, segons el qual es transferien 30 milions d’euros dels 35 previstos per a l’execució del tramvia de la badia de Palma en el finançament d’inversions ferroviàries.

Respecte del conveni, Balears vol que l’Estat inclogui en els pressuposts una transferència de 100 milions d’euros per al 2012 i una altra de la mateixa quantitat per al 2013 en matèria ferroviària. La resta de doblers -per assolir els més de 440 milions pactats el 2008- haurien d’arribar entre els anys 2014 i 2015.

Tanmateix, de moment, Madrid no garantí res i el Ministeri de Foment derivà al Ministeri d’Hisenda la negociació de qualsevol modificació del conveni ferroviari. I és que en la trobada d’ahir, l’esmentada comissió, a la qual assistí el director general d’Infraestructures Ferroviàries del Ministeri de Foment, Carlos M. Juárez, com a màxim responsable del Govern central en funcions, es declarà "no competent" davant les demandes presentades pels representants de l’Executiu autonòmic.

Sol·licitud

Company recordà que havia sol·licitat aquesta reunió personalment el 26 de setembre passat i lamentà que no se’ls hagués citat fins ahir, tres dies després de les eleccions, fet que els obliga a haver de negociar amb un govern en funcions. Això no obstant, explicà que ja s’han posat en contacte amb el Ministeri d’Hisenda per solucionar aquest tema tan aviat com sigui possible. Sobre la possibilitat d’arribar a acords més fàcilment amb el nou Govern de Rajoy pel fet de ser del mateix color polític, Company fou clar: "Això és un tema institucional i confiam a tenir una reunió amb Economia perquè se signi el conveni".

De la seva banda, Josep Barrientos, primer edil de Son Servera, manifestà la satisfacció dels batles de Llevant per la decisió de l’Executiu balear i assenyalà que el tren "és un tema que afecta tothom i una reivindicació que va més enllà de colors polítics". Recordà que els batles de la comarca són de diferents formacions, però que defensen la mateixa causa.