JPEG - 25.4 KB
Font original: IB3 Noticies

El Govern invertirà 115 milions en transport ferroviari

Publicat: 22 / mar / 2010  |  Actualitat ferroviària

El Govern balear invertirà durant l’any 115,4 milions d’euros en la millora del transport ferroviari, segons ha informat el conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, després d’acabar la reunió setmanal de l’Executiu autonòmic.

Vicens n’ha donat al Consell de Govern de l’aprovació ahir al consell d’administració de Serveis Ferroviaris de Mallorca de tres obres rellevants per un valor total de 14,3 milions d’euros.

Aquestes adjudicacions són les obres d’electrificació de la línia ferroviària entre Són Rullan i Enllaç (11,09 milions), les de la segona fase d’ampliació dels tallers de Son Rullan (1,24 milions) i les d’eliminació de passos a nivell i millora del pas superior a la carretera de Lloseta (1,97 milions).

A més, es van subscriure diversos contractes de manteniment per valor de gairebé 3 milions d’euros.

El conseller de Mobilitat ha detallat en la roda de premsa posterior al Consell de Govern que del total de 115,4 milions d’euros invertits en el primer trimestre d’aquest any 104 milions corresponen a obres incloses en el conveni subscrit amb el Govern central, mentre que 10,8 milions més són inversions alienes a aquest pla de finançament estatal.

Respecte a la situació del projecte del Tram-Tren al seu pas per Manacor, endarrerit a causa de l’oposició del govern municipal i col·lectius veïnals, Vicens ha subratllat que vol consensuar la remodelació de l’avinguda del Ferrocarril amb l’Ajuntament i ha dit que no el preocupa acabar el projecte abans de les pròximes eleccions.

Per un altre costat, el Consell de Govern ha aprovat avui diversos acords dels quals ha informat el seu portaveu, Joana Barceló, a excepció del més rellevant d’ells: la modificació del contracte per a la construcció i manteniment del nou hospital de Son Espases.

Barceló ha explicat que l’Executiu no farà públics els canvis en el contracte, que previsiblement impliquen un increment del cost, fins a la setmana que ve, quan presentarà les novetats el conseller de Salut, Vicenç Thomás.

La portaveu ha eludit indicar si els costos augmenten i només ha aclarit que el contracte es modifica perquè és necessari adaptar-lo als canvis realitzats en el projecte per protegir l’entorn de La Reial, implantar noves tecnologies en la instal·lació i adaptar-la a “noves exigències mèdiques”.

Per un altre costat, el Govern ha aprovat finançar amb 11,4 milions d’euros per al període 2010-2011 la realització de cursos de formació per a treballadors en què tindran preferència els inscrits a l’atur.

Barceló ha destacat que la dotació d’aquests cursos supera en un 10 per cent la de l’anterior convocatòria i que en programa dóna preferència als sectors amb més demanda d’ocupació.

Finalment, l’Executiu ha donat el vistiplau dues ajudes per a la posada en marxa d’instal·lacions solars fotovoltaiques a Maria de la Salut i Son Servera per un valor conjunt de 516.384 milions d’euros.

Tags:  Altres