AAFB El Govern tirarà a terra el mur que va provocar l’accident ferroviari
Font original: IB3 Noticies

El Govern tirarà a terra el mur que va provocar l’accident ferroviari

Publicat: 10 / sep / 2010  |  Actualitat ferroviària

El Govern enderrocarà totalment el mur que es va desprendre el mes de maig passat i va provocar el descarrilament d’un tren que realitzava la línia Palma-Manacor i construirà un de nou a l’octubre, mes en què es preveu licitar aquesta obra, que es desenvoluparà durant un mínim de dos mesos i el cost dels quals es calcula en 2,78 milions d’euros.

D’aquesta manera ha informat el director general de Mobilitat, Antoni Verger, després que la consultora SGS el recomani així en l’informe que han realitzat sobre la seguretat de la infraestructura. A més, ha assenyalat que aquest aconsella realitzar altres actuacions per corregir una “sèrie de deficiències” per “reobrir la línia amb seguretat”, i per això ha considerat que “es podria obrir a principis del 2011″.

No obstant, això sempre seria en el cas que algunes de les obres per solucionar aquests desperfectes – que van des de problemes en el drenatge fins a defectes en les aletes dels ponts – es poguessin simultaniejar amb la reobertura. No obstant, això només es farà amb les actuacions que siguin “compatibles amb la seguretat de la circulació” i adoptant una sèrie de mesures com la limitació de la velocitat, ha aclarit Verger.

El director general ha assenyalat que sobre aquest mateix corredor s’havien realitzat ja estudis durant la legislatura anterior, “tot i que cap amb tanta profunditat”, que ja apuntaven a “algunes deficiències sobre les quals no es va actuar”.

“És molt lamentable que en la legislatura passada no s’analitzés amb suficient profunditat les causes de l’accident”, ha dit en relació al que va tenir lloc el 2004 a Son Tell, a quatre quilòmetres de Sineu, un succés darrere del qual es va realitzar una sèrie d’actuacions d’emergència amb un cost de 2 milions d’euros.

REUNIONS AMB LES CONSTRUCTORES

Per una altra part, Verger ha assenyalat que es reuniran amb les diferents constructores que van portar a terme aquestes obres ja que algunes de les deficiències trobades responen a “vicis ocults” pel que seran aquestes empreses les que hagin d’assumir el cost de les actuacions que es realitzin. En aquest sentit, s’intentarà arribar a un acord, encara que, en principi, la seva disposició és “favorable”, ha apuntat.

El gerent de SFM, Jaume Jaume, s’ha referit a algunes deficiències detectades com són les trobades al pont de Petra, que probablement seran solucionades per la constructora. D’aquesta manera, a més d’agilitzar els tràmits no suposa cap cost per a l’administració pública.

En concret, sobre l’enderrocament del mur ha indicat que aquest està situat a la trinxera 11 – just a la sortida de l’estació de Sineu cap a Manacor – i que té una longitud d’uns 750 metres.

SERVEI SUBSTITUTIU

En referència al servei substitutiu que s’ha instaurat mentre la línia ferroviària continua tancada, Verger ha destacat que funciona satisfactòriament ja que, malgrat que “allarga una mica” el recorregut, ha aconseguit mantenir més del 80 per cent dels usuaris.

El director general també ha explicat que el maquinista, que va patir una contusió toràcica i un traumatisme cranioencefàlic, encara s’està recuperant.

Finalment, ha indicat que tota la informació que posseeixen sobre la línia o l’accident ja ha estat posada a disposició del Jutjat d’Instrucció número 7 d’Inca, que és el que va obrir diligències per aclarir les causes que van provocar l’accident del tren en què van resultar ferides trenta persones.

Tags:  IB3