AAFB El jutge admet al PP com a acusació en l’accident de Manacor
Font original: IB3 Noticies

El jutge admet al PP com a acusació en l’accident de Manacor

Publicat: 12 / nov / 2010  |  Actualitat ferroviària

El jutge d’instrucció número 7 d’Inca (Mallorca) ha admès la personació del PP de les Balears com a acusació popular en les diligències prèvies que investiguen l’accident del tren de Manacor, que va passar el 19 de maig a prop de Sineu i en què hi va haver 32 ferits.

Segons ha informat el PP, l’advocat del qual és l’exfiscal Ignacio Gordillo, el sinistre va ser degut “a una negligència en el projecte d’obra i en la seva posterior execució”, alhora que sosté que els fets, per la seva gravetat, poden ser constitutius de diversos delictes de lesions per imprudència.

La motivació del PP al personar-se en aquest cas és “contribuir a l’aclariment del fets” i, si és necessari, promoure que s’adoptin les “eventuals responsabilitats penals”.

El PP ha insistit que, segons la informació de què disposa, en la fase I del projecte de reobertura de la línia Estació de l’enllaç Artá que no es preveia la construcció de cap mur de contenció al lloc de l’accident (p. K. 42.800 trinxera a la sortida de Sineu).

La introducció dels murs de contenció que es van ensorrar va ser objecte del projecte modificat número 2, “en què s’observen greus deficiències de disseny d’aquests murs al no existir càlculs en els mateixos”, diu el PP.

El PP assegura també que la tramitació administrativa del modificat del projecte va vulnerar la llei de Contractes de les Administracions Públiques (Ley 13/1995), ja que l’informe de supervisió tècnic del projecte que havia de ser previ a l’acta de replantejament es va efectuar una vegada inaugurades les obres.

El PP ha afirmat que té informes i fotografies que testifiquen, a més, que, a pesar de no existir projecte tècnic supervisat, ni càlculs, el mur de contenció que es va ensorrar “ja s’estava construint el desembre del 2002, per tant, sense tramitació alguna”.

Tags:  IB3