AAFB El Jutjat d’Inca obre diligències per aclarir les causes de l’accident
Font original: IB3

El Jutjat d’Inca obre diligències per aclarir les causes de l’accident

Publicat: 22 / may / 2010  |  Actualitat ferroviària

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 d’Inca, en funcions de guàrdia, ha obert diligències indeterminades per aclarir les causes que van provocar l’accident del tren de la línia Palma-Manacor, que ahir va descarrilar al seu pas pel municipi mallorquí de Sineu i en què van resultar ferides trenta persones.

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) va informar en un comunicat que aquest tràmit s’ha dut a terme després que la Guàrdia Civil informés del sinistre i de l’existència de persones ferides després.

Està previst que aviat la Guàrdia Civil entregui al jutge l’atestat sobre les actuacions practicades. A més, està previst que demà es procedeixi al buidatge de la caixa negra del tren.

Unes diligències obertes de forma paral·lela a la investigació que ha iniciat el Govern per aclarir si el despreniment del mur de 12 metres de longitud i 4 d’altura a la via es va deure a un defecte d’obra en l’edificació de la paret durant l’anterior Pacto de progrés, quan es va construir el tren des s’enllaç a Manacor, o si l’ensorrament es va produir com a conseqüència de les fortes pluges de les últimes setmanes.

Tags:  IB3