AAFB El Llevant, amb la vista posada al 6 de novembre
Font original: Diari de Balears

El Llevant, amb la vista posada al 6 de novembre

Publicat: 19 / oct / 2011  |  Actualitat ferroviària

La Plataforma pel tren de Llevant i el GOB han convocat tots els veïns de la comarca a sortir al carrer per exigir al Govern que acabi les obres de la línia ferroviària de Manacor fins a Artà. Son Servera acollirà el diumenge 6 de novembre a les 12.30 hores l’acte central d’una nova marxa pel tren (i ja és la vuitena), que arreplegarà gent de tota la comarca provinent de Manacor, Sant Llorenç, Son Carrió, Artà, Capdepera i Cala Rajada. La caminada es durà a terme per les antigues vies del tren, que ja estan pràcticament recuperades gràcies a l’actuació impulsada pel Govern anterior i que, d’ençà de l’entrada del PP a l’Executiu autonòmic, està aturada des del mes d’agost.

Unitat

No és la primera vegada que els ajuntaments de Sant Llorenç, Son Servera, Artà i Capdepera sumen esforços per tal de reclamar la finalització d’unes obres que, així com estan, només creen mala imatge i perjudiquen la lliure circulació pels vials de foravila. El de Manacor és l’únic consistori del Llevant que no s’ha sumat a la marxa pel tren. Malgrat tot, el batle, Antoni Pastor, ha afirmat més d’un pic que també està a favor que es concloguin les tasques ferroviàries.

Tot i l’anunci de la vuitena marxa pel tren de Llevant, el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern, Gabriel Company, es reunirà avui horabaixa amb els batles Antoni Pastor (Manacor), Mateu Puigròs (Sant Llorenç), Josep Barrientos (Son Servera), Jaume Alzamora (Artà) i Rafel Fernández (Capdepera) per explicar-los la situació derivada de la suspensió "temporal" de la feina a la línia ferroviària Manacor-Artà. A la reunió prevista per avui, on també hi serà present el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), José Ramón Orta, es tractaran algunes solucions amb vista al futur que seran debatudes amb els batles i que s’intentaran consensuar amb els representants municipals.