AAFB El Llevant, de nou en marxa pel retorn del tren
Font original: Diari de Balears

El Llevant, de nou en marxa pel retorn del tren

Publicat: 5 / oct / 2011  |  Actualitat ferroviària

"Estam en marxa i hi continuarem per demanar que el tren es posi en funcionament, ja!". Amb aquesta declaració d’intencions, batles i regidors de la comarca del Llevant signaren ahir horabaixa, en un acte públic que va tenir lloc a l’ajuntament de Son Servera, el manifest pel tren de Llevant 2011, impulsat amb la plataforma per deixar constància que "la comarca és un clam pel tren". El teixit social i polític s’ha unit per fer més pressió i perquè la recuperació de la línia ferroviària Manacor-Artà sigui aviat una realitat.

En el manifest es repassa la història del tren i les vicissituds viscudes al llarg dels darrers anys. Així, es demana que es reprenguin les obres del tren tram i que s’exigeixi el compliment del conveni ferroviari. A més a més, es reivindica que es renegociï amb el Ministeri de Foment les aportacions anuals i que es faci un calendari real per a la finalització de la línia fins a Artà i la continuació fins a Cala Rajada. Els motius són força clars: "Per necessitat, per comoditat i seguretat, per sosteniblitat i per l’activitat econòmica que genera".

Reactivació

La plataforma del tren s’ha reactivat d’ençà que es va anunciar la paralització de les obres del tren tram. Ahir els signants del document varen anunciar que ja s’han començat a dur endavant una sèrie d’actuacions. La més important és la mobilització de tota la comarca, prevista per al proper dia 6 de novembre. Serà la vuitena marxa pel tren. Els participants partiran dels cinc municipis afectats: Artà, Manacor, Capdepera, Sant Llorenç i Son Servera, on tindrà lloc la trobada al migdia.

Així ho digué el portaveu, el batle de Son Servera, Josep Barrientos. "Ja hem començat a dissenyar el calendari i també hem parlat dels permisos que necessitarem per poder manifestar-nos per la carretera. També es posaran autobusos. Això no serà una festa, que quedi clar, sinó un acte reivindicatiu. Estam enfadats i ho han de saber".
A l’acte hi havia, a més de Barrientos, el batle de Capdepera, Rafel Fernández; el de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, i Bartomeu Gili, en representació del d’Artà. Així mateix, hi assistiren representants de diferents grups polític de tota la comarca, però ningú del PP. Tampoc no hi anà el batle de Manacor, Antoni Pastor.

El manifest quedà obert a totes les persones i polítics que s’hi vulguin adherir. També exposaren que durant aquests dies es du a terme una recollida de signatures i que s’intentarà que es presentin mocions a altres pobles a favor que es reprenguin les obres del tren de Manacor-Artà.