AAFB El Llevant fa fum i recorda que vol el tren
Font original: Diari de Balears

El Llevant fa fum i recorda que vol el tren

Publicat: 11 / oct / 2011  |  Actualitat ferroviària

La comarca de Llevant fa fum. I és que les declaracions del conseller de Mobilitat, Gabriel Company, sobre el futur de les obres del tren han tornat a encendre-hi els ànims. Si l’objectiu era llançar un missatge de tranquil·litat, el resultat ha estat ben bé el contrari. Tant la Plataforma pel tren de Llevant com els batles d’Artà, Capdepera, Son Servera i Sant Llorenç s’han mostrat decebuts i han tornat a fer pinya per recordar al Govern que allò que volen és el tren i que no acceptaran cap altra alternativa. Aquesta és la reacció a la manifestació del conseller feta diumenge, en què assegurava que, des del Govern, "no descarten ni tren ni vies verdes".

La plataforma es mostrava ahir contundent i expressava que "el conseller ens ha decebut profundament amb aquestes manifestacions. Quina barra! Això demostra a les clares que no volen el tren". Continuen dient que "ara no s’ha de decidir si fan el tren. Això ja està decidit. No és el moment de replantajar-se una obra. Ara és el moment d’acabar-la". Finalment, sentenciaven que "la referència a les vies verdes és un brindis al sol que demostra que ni ell ni cap assessor de la Conselleria s’han llegit el projecte que preveu un corredor de bicicletes al llarg de tota la via".

Reaccions

En el mateix sentit es manifestava el batle d’Artà, Jaume Alzamora (Independents). "L’única cosa que volem és que les obres es reprenguin i es faci complir d’una vegada el conveni ferroviari. No volem cap altra alternativa".
Per la seva banda, Mateu Puigrós (GISC), batle de Sant Llorenç, comentava que "no és moment de despistar la gent anunciant vies verdes. Allò que han de fer és reunir els batles i explicar-los què volen. Que hi trobin una sortida digna. Si s’han d’ajornar una mica les obres, hi estam d’acord, però allò que volem és el tren".

Qui també es va mostrar molt indignat fou el batle de Son Servera, Josep Barrientos (PSOE), qui digué "això és un insult a la intel·ligència dels veïns. Són unes declaracions fetes per sortir del pas. Són una presa de pèl i demostren un cop més que el Govern no vol ni té intenció de fer aquest projecte". En el mateix sentit es pronunciava el batle de Capdepera, Rafel Fernández (PSOE): "S’ha de fer complir el conveni, remprendre les obres i que Foment pagui els doblers que es deuen".

Lleialtat institucional

Els batles també coincideixen en el fet que les declaracions als mitjans de comunicació per part del conseller "suposen una manca de lleialtat institucional". Defensen que "no se’ns ha convocat a cap reunió i totes les decisions s’han fet a través dels mitjans de comunicació. Igual que quan es varen aturar". Tampoc no va caure gaire bé que Company digués que "les obres del tren no poden quedar així, és una vergonya". La plataforma deia que "al cap de dos mesos d’haver paralitzat les obres, sense dir ni pruna a cap dels batles afectats i deixant tota la ciutadania de la comarca amb la molèstia de les obres i l’interrogant de què volen fer, ara fa aquestes manifestacions". Per la seva banda, el batle de Manacor, Antoni Pastor (PP), sense voler entrar en polèmiques, defensà que la preferència sens dubte és la finalització de les obres del tren.