AAFB El maquinista continua en estat crític a Son Dureta
Font original: Diari de Balears

El maquinista continua en estat crític a Son Dureta

Publicat: 22 / may / 2010  |  Actualitat ferroviària

La salut del maquinista que patí l’accident de tren no millora. Amadeo Ferriol, de fet, es troba hospitalitzat a la Unitat de Cures Intensives de Son Dureta. El seu estat, a hores d’ara, és crític.
Ferriol es troba sedat i en estat comatós. Està en observació permanent i, dins la gravetat de les seves ferides, el centre hospitalari assegurà que es manté estable. No mostra símptomes d’empitjorament, però tampoc de millora.

A més, respira amb l’ajuda de ventilació artificial. Ferriol ingressà a Son Dureta, aproximadament, a les 10.30 hores de dimecres dematí. Després de passar per una ràpida observació i ser sotmès a proves de diagnòstic, fou intervingut a causa del fort traumatisme que presentava. El maquinista també mostrava traumatisme toràcic i abdominal. Tot i que fou estabilitzat en un primer moment, el seu estat de salut és manté "molt greu".

Amador Ferriol, sineuer de 57 anys, conduïa el tren núm. 4.900, que sortí a les 06.22 hores de Manacor. Dos-cents metres abans d’arribar a Sineu, el ferrocarril de quatre combois que conduïa descarrilà. L’accident es produí en una trinxera, formada per murs de contenció, amb forma revolt. Fou precisament l’escassa visibilitat del sinuós trajecte el que li impedí veure els trossos de formigó que obstaculitzaven les vies. La col·lisió se saldà amb 30 ferits, tot i que tan sols perilla la salut del maquinista.