AAFB El Metro de Palma només va registrar un milió d’usuaris en tot el 2009
Font original: IB3

El Metro de Palma només va registrar un milió d’usuaris en tot el 2009

Publicat: 4 / abr / 2010  |  Actualitat ferroviària

El Metro de Palma va comptabilitzar el 2009 un total de 1,153.000 passatgers, 19 milions menys dels necessaris perquè estigui justificada la seva construcció, que va tenir un cost de 350 milions d’euros, ja que l’estàndard europeu per posar en marxa aquest tipus de transport és que aconsegueixi el llindar de 20 milions d’usuaris anuals. Per la seva part, el servei de tren de Mallorca va registrar 4,598.000 usuaris, cosa que suposa un 5,5 per cent més que l’any anterior.

Així ho va informar el director general de Mobilitat, Antoni Verger, que va expressar la seva “satisfacció” per l’increment del nombre de passatgers al tren de Mallorca, tenint en compte que en època de crisi, el transport públic “sempre se’n ressent”, a causa del fet que hi ha menys gent treballant i, per tant, un menor nombre de desplaçaments. En aquest sentit, va destacar que mentre que a Mallorca ha augmentat la xifra d’usuaris del tren, a nivell nacional el nombre de passatgers del transport urbà i interurbà s’ha reduït “entre un 8% i un 10 per cent”.

Per Verger, aquestes dades posen de manifest que “les coses s’estan fent bé i que s’està donant un bon servei, gràcies al fet que el sistema de control centralitzat ha permès millorar la puntualitat i la freqüència dels trens, de manera que cada 20 minuts hi ha un entre Palma i Inca”. Respecte al Metro, va subratllar que també està funcionant amb una “puntualitat absoluta i sense problemes de freqüències” i va afegir que davant la gran afluència de passatgers durant les primeres hores del matí amb destí al polígon de Son Castelló o a la UIB, s’ha augmentat de dos a quatre el nombre de vagons entre les vuit i les nou del matí, ja que s’havia arribat a un “nivell de saturació”.

Tags:  Altres