AAFB El mur caigut va ser construït a les obres d’emergència fetes l’any 2004
Font original: IBdigital

El mur caigut va ser construït a les obres d’emergència fetes l’any 2004

Publicat: 20 / may / 2010  |  Actualitat ferroviària

El mur de contenció caigut a la línia entre Inca i Manacor que ha provocat avui l’accident del tren va ser construït durant les obres d’emergència fetes l’any 2004, precisament després de l’accident ocorregut el 13 de març d’aquell any a Son Tell, en el municipi de Petra, a tan sols uns 5 quilòmetres del punt on s’ha produit avui el succés, just a l’entrada del poble de Sineu. En tot cas, fins que no avancin les investigacions no es podrà conèixer si és un defecte de construcció en aquest mur allò que ha originat l’accident.

Distintes fonts de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i del propi Ajuntament de Sineu han confirmat que el talús d’on ha caigut avui el mur sobre la via va ser objecte de reparació en aquelles obres d’emergència encarregades per l’anterior Govern del PP, una vegada que a partir de l’accident de Son Tell es comprovà que la línia inaugurada pel Pacte de Progrés just abans de les eleccions de 2003 presentava moltes deficiències. Es va revisar tota la línia Inca-Manacor durant uns mesos en que el tram es va haver de tancar.

El punt on ha descarrilat avui el tren és molt semblant a on es produí l’accident de 2004, també amb ferits. Es tracta d’un tram en "trinxera", on els combois circulen mig soterrats. Per això es reforçaren els talussos perquè els possibles despreniments no poguessin afectar les vies i es construiren murs de contenció.

Tags:  IBdigital