AAFB El Parlament insta a fer que el tren tram de Manacor no hi passi en superfície
Font original: Diari de Balears

El Parlament insta a fer que el tren tram de Manacor no hi passi en superfície

Publicat: 24 / mar / 2011  |  Actualitat ferroviària

Els vots dels diputats del PP i de l’extinta UM serviren per aprovar que el Parlament insti el Govern a complir l’acord de ple de l’Ajuntament de Manacor que demanava que el tren tram no passi en superfície per dins la ciutat.
El batle de Manacor, Antoni Pastor, defensà aquesta proposta en condició de portaveu del grup parlamentari popular. Ahir s’hi reafirmà i exigí que la Conselleria de Mobilitat, que impulsa el projecte, accepti "el que la majoria de partits de Manacor vol".

Per la seva banda, el conseller de Mobilitat i Medi Ambient, Gabriel Vicens, es mostrà "decebut" amb Pastor com a batle, ja que "no ha tingut interès a consensuar el projecte de tren tram per dins Manacor i l’única cosa que ha fet ha estat posar pals a les rodes".

El conseller criticà "la covardia del PP, que no arribà a dir si la seva opció és que el tren tram vagi per un costat de la calçada del passeig, soterrat o per defora". Així, Vicens considera "irresponsable que, per la caparrudesa del PP, es perdi una gran oportunitat a Manacor d’embellir el passeig i de tenir el primer tren tram". A més, qualificà els populars de ser "insolidaris amb la resta de pobles, des de Cala Rajada fins a Sant Llorenç".

Projecte

Des de la Conselleria de Mobilitat, ja han comanat el projecte, perquè consideren que "la zona de les vies del passeig del Ferrocarril és de domini públic". Per tant, el Govern mantindrà la intenció de fer passar el tren tram en superfície pel passeig. La licitació de les obres haurà d’esperar a causa del retard en les ajudes de Madrid.