AAFB El Parlament reprova el conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens
Font original: IB3 Noticies

El Parlament reprova el conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens

Publicat: 10 / nov / 2010  |  Actualitat ferroviària

El ple del Parlament ha reprovat avui al conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, per haver incomplert els terminis de tramitació de les obres de reparació del tren de Manacor, el servei del qual està interromput entre aquesta localitat i Sineu des de l’accident ocorregut al maig.

La càmera ha aprovat, amb els vots a favor dels diputats del PP i d’UM, la reprovació al conseller també per no haver contestat diverses sol·licituds de documentació sobre aquesta obra realitzades pel grup popular.

El ple ha aprovat a més per assentiment l’últim punt de la moció del PP sobre aquesta qüestió, i ha instat el Govern que les obres de reobertura de la línia ferroviària siguin una prioritat per a la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat.

La diputada popular Mabel Cabrer ha resumit la moció assenyalant que la voluntat del grup popular és que la Generalitat compleixi el que havia aprovat ja el ple i realitzi una auditoria jurídica i tècnica de les obres del tren de Manacor.

Segons Cabrer, l’obra presenta “problemes tècnics evidents”, i per això ha manifestat no entendre les reticències del Govern a investigar-la, quan, no obstant ha destinat “2,6 milions d’euros en una auditoria del metro de Palma, que no ha patit cap accident”.

Cabrer ha acusat el Govern d’”hipocresia” per gastar milions a investigar infraestructures realitzades pel PP com les autovies d’Eivissa o el metro, i no fer-ho per descobrir què ha passat en la ruta ferroviària entre s’Enllaç i Manacor, que la diputada popular ha qualificat com “la infraestructura més perillosa que hi ha a Mallorca”.

Sobre el retard a reparar la infraestructura, Cabrer ha acusat la Conselleria de falta de diligència perquè el projecte d’obra es va entregar amb un mes i mig de retard, un termini del qual ha dit que “no és important per a qui va en cotxe oficial” però sí per als usuaris d’aquesta línia de tren afectats per la interrupció del servei des de Sineu.

Cabrer ha insistit també en la necessitat de reprovar la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat per no haver contestat a sol·licituds de documentació relacionades sobre aquesta obra.

La diputada ha recordat que, entre altres documents, ha demanat còpies dels contractes de manteniment, de les denúncies realitzades pel personal o els sindicats sobre la seva seguretat, la certificació de la recepció d’obra del mur sinistrat i un estudi que va detectar 17 deficiències en la ruta, i no els ha rebut.

El diputat del Bloc per Mallorca i PSM-Verds Miquel Àngel Llauger ha defensat el seu vot en contra per considerar que una nova auditoria seria innecessària i no afegiria res a l’estudi que ha portat a terme i ha acusat el grup popular de practicar “el joc dels consellers reprovats”, amb una reprovació a la setmana.

El socialista Francesc J. Dalmau ha acusat el PP de no preocupar-se dels usuaris de la infraestructura i limitar-se a qüestionar els tècnics i ha criticat la seva gestió en matèria de transports durant la legislatura passada.

Tags:  IB3