AAFB El ple reprova Biel Vicens pel retard a les obres del tren
Font original: Diari de Balears

El ple reprova Biel Vicens pel retard a les obres del tren

Publicat: 10 / nov / 2010  |  Actualitat ferroviària

Una situació excepcional s’està convertint en habitual al Parlament. Si fa dos plens fou la consellera Pilar Costa (PSOE), ahir fou el torn del conseller de Mobilitat, Biel Vicens. El Parlament, amb els vots de PP i UM i el rebuig de l’esquerra, reprovà el conseller per l’incompliment de terminis i el retard en les obres de reparació de la línia de tren entre Sineu i Manacor, on es registrà un accident fa mig any que la manté tancada. També se’l reprovà per no haver donat resposta a diverses peticions de documentació dels populars sobre la infraestructura. Per assentiment, en canvi, el ple aprovà el darrer punt de la moció del PP, que insta el Govern a considerar prioritària la reobertura d’aquesta línia de tren.

El ple d’ahir va estar marcat per les baixes dels dirigents polítics que eren a Londres, on es duia a terme el Dia de Balears a la World Travel Market. Hi faltaven el president Antich, la consellera Barceló i els presidents dels consells. Del PP, no hi era el portaveu parlamentari, Antoni Pastor. El seu adjunt, Francesc Fiol, estava ingressat en una clínica, on fou intervingut d’urgència. Tot això afavorí que el torn de control al Govern fos menys transcendent.

Amb tot, el conseller de Presidència, Albert Moragues, aprofità una pregunta de José María Rodríguez (PP) per criticar els sous que pagava l’anterior Executiu del PP. Rodríguez recriminà al Govern que durant un temps es pagàs de més a la gerent de la Fundació Balears a l’Exterior. Moragues reconegué el fet, apuntà que se li pagaren 29 euros de més al mes i que foren tornats quan es detectà l’error. Però advertí que amb el PP hi havia administratius que cobraven 4.000 euros al mes i que un xofer en cobrà 10.000 també en un mes sense tenir cotxe.

Al marge d’això, el ple aprovà per assentiment un punt d’una proposició no de llei d’UM que insta el Govern a promoure la redacció d’una llei de caixes d’estalvis. En canvi, tots els diputats, excepte els d’UM, rebutjaren un punt que demanava un decret urgent transitori perquè l’Executiu hagi d’autoritzar operacions.