AAFB El PP denuncia prevaricació, malversació, tràfic d’influències i frau en la reparació del metro
Font original: IBdigital

El PP denuncia prevaricació, malversació, tràfic d’influències i frau en la reparació del metro

Publicat: 14 / may / 2010  |  Actualitat ferroviària

El PP balear denuncia que l’actual Govern hauria comès els delictes de prevaricació, malversació de cabdals públics, tràfic d’influències i frau en l’adjudicació de distints contractes per a auditories i estudis sobre les obres d’emergència realitzades per a la reparació de la línia de metro, tot per un valor de 10,5 milions d’euros. L’exconsellera d’Obres Públiques i diputada popular, Mabel Cabrer, ha anunciat avui que el seu partit ampliarà la denúncia interposada el passat 26 d’abril davant el Jutjat d’Instrucció per aquesta qüestió, una vegada que considera que l’informe de la Sindicatura de Comptes fet públic ahir ve a confirmar les irregularitats i les seves sospites que, ha remarcat, ja es varen posar en coneixement de la Fiscalia fa més d’un any sense que encara es tingui coneixement de que s’hagi practicat cap diligència.

Cabrer ha assenyalat que la Sindicatura, a la seva fiscalització sobre l’exercici 2008, ha observat que la major part de les obres adjudicades pels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) es feren pel procediment d’emergència sense complir els requisits adients i que el 90% foren "a dit". L’exconsellera centra les seves sospites en el fet que la UTE integrada per INECO i Grusamar s’encarregàs de l’auditoria per detectar les deficiències en la línia del metro i, al mateix temps, tingués l’adjudicació de les obres de reparació d’allò que havia detectat. "Va ser un contracte amanyat, i quantes més coses detectaven, més obtenien amb la reparació", ha dit Cabrer, que ha denunciat que es prorrogaren i modificaren els contractes de consultoria i auditoria "de manera il·legal i a dit". També ha llançat que Grusamar ja va ser contractada pel Pacte de Progrés entre 1999 i 2003.

Amb tot, Cabrer no ha estat capaç d’assenyalar contra quin càrrec de la Conselleria de Mobilitat denuncia el PP la comissió del delicte de tràfic d’influències i qui de l’administració s’hauria beneficiat de les irregularitats comeses. "Nosaltres no podem punxar telèfons", ha contestat l’exconsellera queixant-se del tracte que reben els populars en altres investigacions. En tot cas, ha remarcat les seves "sospites" i "indicis" confiant que durant el període d’instrucció es vegin confirmades i s’aclareixin, i ha remarcat que en darrer terme el consell d’administració de SFM seria el responsable de les contractacions i "de manera especial el gerent i el cogerent".

Tags:  IBdigital