AAFB El PP exercirà l’acusació popular a la causa per l’accident de tren a Sineu
Font original: IBdigital

El PP exercirà l’acusació popular a la causa per l’accident de tren a Sineu

Publicat: 12 / nov / 2010  |  Actualitat ferroviària

El jutge instructor del jutjat número 7 d’Inca ha admès la personació del PP com a acusació popular en les diligències prèvies que investiguen l’accident ferroviari que es va produir el 19 de maig a les proximitats de l’estació de Sineu com a conseqüència de l’ensorrament d’una part del mur de contenció, que va caure sobre via, el que va provocar el descarrilament del comboi.

El PP es presenta com a acusació popular perquè considera que la causa del sinistre va ser deguda a una negligència en el projecte d’obra i en la seva posterior execució, a més que els fets, per la seva gravetat, ja que van causar 32 ferits, poden ser constitutius de diversos delictes de lesions per imprudència, apunta el PP en un comunicat.

Segons la informació que està en poder d’aquest partit, hi ha diverses irregularitats en el projecte, com que en la fase I de la reobertura de la línia estació de l’enllaç a Artà no es va preveure la construcció de cap mur de contenció en el lloc de l’accident. Així, sosté el PP, la introducció dels murs de contenció que es van esfondrar va ser objecte del projecte modificat número 2, en el qual s’observen greus deficiències de disseny d’aquests murs en no existir càlculs en els mateixos.

Per això, el PP va demanar en el seu escrit de compareixença que s’efectuï una pericial sobre l’absència de disseny ni de càlculs dels murs de contenció en el projecte modificat. A més, els populars asseguren que la tramitació administrativa de la modificació del projecte vulnerar la Llei de Contractes de les Administracions Públiques i tenen informes i fotografies que testifiquen que mur que va cedir ja s’estava construint el desembre de 2002, per tant, "sense tramitació alguna".

Finalment, el PP assenyala que l’informe encarregat per la Conselleria de Mobilitat a l’enginyer Antoni Cladera atribueix la causa de l’enfonsament del mur d’una fallada en la seva construcció, i recorda que el partit havia denunciat poc abans de l’accident, el 22 d’abril de 2010, el perill d’ensorrament d’un pont sobre la via. Llavors, les úniques mesures de prevenció de SFM van limitar als trens a circular a una velocitat de 50 quilòmetres per hora per evitar vibracions, assevera la formació.

Per tot això, el PP, representat per Ignacio Gordillo, va dur a terme la personació com a acusació popular, ara admesa pel jutge amb data 10 de novembre, en les diligències que investiguen aquest accident, amb l’objectiu prioritari d’aclarir els fets i, si és el cas, es prenguin eventuals responsabilitats penals derivades d’aquests.

Tags:  IBdigital