AAFB El PP exigirà al nou Govern central que pagui el conveni ferroviari
Font original: Diari de Balears

El PP exigirà al nou Govern central que pagui el conveni ferroviari

Publicat: 14 / nov / 2011  |  Actualitat ferroviària

El PP exigirà al pròxim Govern d’Espanya que compleixi amb el conveni ferroviari signat el 2009 pels executius central i autonòmic per valor de 443 milions d’euros i dels quals tan sols se n’han transferit 57, i també li demanarà la paralització de les prospeccions a la mar entre Eivissa i Dénia. "Sens dubte que sí, ho farem amb plena consciència, ha respost la diputada popular Margalida Cabrer quan ha estat preguntada en roda de premsa si ambdós assumptes seran exigits a l’Executiu que sortirà de les urnes diumenge vinent i que amb tota probabilitat serà del PP segons conclouen totes les enquestes.

La portaveu del PP en el Parlament ha lamentat avui el reiterat incompliment del conveni ferroviari 2009-2011, una altra "herència" més del Govern presidit per Francesc Antich (PSIB-PSOE) i que ara ha d’afrontar l’Executiu de José Ramón Bauzá (PP). Els socialistes defensaran demà en el ple de la Cambra Legislativa una moció per la qual es demana a l’Executiu autonòmic que prossegueixin les obres del tren fins a Artà i que es duguin a terme tots els projectes de l’acord referit.

Cabrer ha mostrat la seva estranyesa perquè els socialistes reclamen ara que estan en l’oposició que continuïn les obres quan el Govern socialista ni les va executar en la seva totalitat, ni va exigir durant tres anys que es pagàs la milionària xifra deguda i, a més, va adjudicar obres per valor de 200 milions sense tenir diners. "Resulta que ara ens demanen solucions a la seva gestió", ha lamentat Cabrer, per a qui el que havien de fer els socialistes és demanar disculpes a la ciutadania. Per al PP, és "prioritari" que es compleixi el conveni ferroviari perquè el mateix venç a finals de desembre.

Per això, els populars presentaran una moció alternativa a la proposta socialista que consta de dos punts: que el Govern insti l’actual Executiu central que compleixi el rubricat i que el Parlament constati la importància que s’aprovi una llei de Mobilitat de les Illes Balears. El PP confia que el PSIB voti a favor i també sol·liciti aquests diners abans que comenci a treballar el pròxim Govern espanyol.

Els populars també defensaran demà una proposició no de llei perquè es paralitzin de manera immediata les prospeccions i perforacions petrolíferes entre Eivissa i Dénia i que han estat autoritzades pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Ja s’han realitzat les dues primeres fases d’estudis i en breu es procedirà a les perforacions del fons marí per a la localització d’hidrocarburs.

El març d’aquest any, el Parlament va tirar endavant per unanimitat una iniciativa perquè el Govern no permetés aquest projecte energètic, encara que no ha assortit efecte. Cabrer ha insistit que es tracta d’un assumpte "molt important" per a les Balears per l’impacte mediambiental que aquesta actuació pot tenir i per les conseqüències sobre el sector turístic pitiús.