AAFB El PP també demanarà al Consell la paralització del tramvia de Palma
Font original: Diari de Balears

El PP també demanarà al Consell la paralització del tramvia de Palma

Publicat: 25 / nov / 2010  |  Actualitat ferroviària

El PP ha considerat «inacceptables i intolerables» les declaracions realitzades pel director general de Mobilitat, Antoni Verger, qui considerà «absolutament irresponsable i inacceptable» que el PP es plantegi paralitzar el projecte del tramvia de Palma si accedeix al Govern en la propera legislatura. El Grupo Popular demanarà explicacions al conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, en el Parlament sobre l’afirmació, en assenyalar que és «un despreci cap a la voluntat de la majoria».

Fernando Rubio

El portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Fernando Rubio, ha informat que el seu grup en presentarà en el ple del pròxim 2 de desembre una moció en la qual demanarà la paralització de "manera immediata" de totes les actuacions que s’estan duent a terme per a la implantació del tramvia, per tal que la institució insular participi de manera "activa" en el projecte. Així ho ha afirmat Rubio en una roda de premsa, en la qual ha estat acompanyat per la portaveu adjunta, Clara del Moral, i el conseller Pedro Álvarez. Els ’populars’ han recordat que l’article 70 de l’Estatut d’Autonomía de les Illes Balears atribueix les competències en matèria de transport terrestre al Consell, si bé aquestes encara no han estat transferides.

En aquest sentit, Rubio ha criticat que la Institució Insular no s’hagi implicat en les decisions que afecten aquest projecte, raó per la qual demanaran la paralització de les actuacions que s’estan realitzant en aquests moments, amb la intenció de participar de forma "activa" als òrgans de decisió del desenvolupament del projecte. Una proposta en idèntica línia a l’aprovada aquest dimarts en l’Ajuntament de Palma gràcies als vots d’UM i PP, mitjançant la qual el consistori va aprovar exigir la paralització de totes les actuacions que desenvolupa el Govern i l’ajuntament en relació amb la implantació del tramvia. La proposta va comptar amb l’oposició frontal de la resta de grups municipals.

Tanmateix, els ’populars’ en l’ajuntament es van mostrar totalment contraris a la possibilitat de desenvolupar aquest mitjà de transport, a diferència de l’expressat avui en el Consell Insular, on el grup ’popular’ s’ha mostrat obert a analitzar i estudiar la viabilitat del projecte, si bé exigeix que es paralitzi el projecte en la seva forma actual.

Mala gestió econòmica

El portaveu del grup popular en el Consell de Mallorca, Fernando Rubio, ha acusat avui al govern insular de mala gestió econòmica i falta de competència per no haver gastat 6,5 milions previstos per a temes socials el 2009 o haver liquidat sol el 0,22% del pressupost per a carreteres. "No ens sembla en absolut normal com s’intenta apuntar des del govern de la institució, ens sembla un problema de competència i és una dada preocupant", ha manifestat el portaveu popular en el Consell, en una roda de premsa sobre les qüestions que plantejarà el PP a debat en el pròxim ple de la institució.

En la pròxima sessió plenària, que serà el 2 de desembre, el grup popular plantejarà una interpel·lació sobre la liquidació dels pressuposts del Consell de Mallorca el 2009. La interpel·lació abordarà també el que li deu el Govern al Consell de Mallorca i el que la institució ha deixat de reclamar al Govern", ha assenyalat Rubio, que ha destacat la rellevància de l’esmentada quantia, quan en un 75% el finançament ve d’altres institucions.