AAFB El PP tudarà 2,5 milions d’euros en aturar el tramvia
Font original: Diari de Balears

El PP tudarà 2,5 milions d’euros en aturar el tramvia

Publicat: 26 / ago / 2011  |  Actualitat ferroviària

El Govern es gastà la legislatura passada 2,5 milions d’euros en projectes i estudis previs necessaris per al tramvia de Palma, que ara no serviran de res si el PP n’atura el projecte. L’exdirector general de Mobilitat i actual home fort de PSM-IV-ExM a Cort, Antoni Verger, ho explicà ahir. Insistí que el tramvia seria "la solució als problemes de mobilitat de la badia de Palma" i que els autobusos no basten per solucionar el col·lapse que hi ha ara.

El tren tram de la badia de Palma, que havia d’arribar fins a Llucmajor, costava devers 350 milions d’euros, un preu que els populars consideren massa elevat, encara que tot el finançament havia de ser estatal. El gerent del Consorci de la Platja de Palma, Álvaro Gijón, ratificà fa dues setmanes que el tramvia no es faria.

Va dir que amb autobusos elèctrics es poden dur els mateixos passatgers, amb el mateix grau de contaminació i gastant molt manco. Ahir, Verger li respongué que el tramvia és dues vegades més ràpid i pot dur el doble de passatgers que l’autocar i que pot resoldre el col·lapse dels accessos a Palma. "El senyor Gijón s’hauria de documentar un poc més perquè són qüestions evidents", va afirmar Verger.

Cal dir que l’edil econacionalista durant la legislatura passada fou un dels principals impulsors del tramvia, un projecte que ara sembla condemnat. Amb tot, ahir insistia que el Pla director de transports inclou el tramvia i que obliga a fer-lo. Per tant, remarcà que, si el seu grup torna a governar, el reprendran.

Un altre dels arguments de PSM-IV-ExM a favor del tramvia és que s’ha de pagar amb fons de l’Estat per compensar "les quantitats ingents de doblers" que s’han gastat a la Península amb ferrocarrils d’alta velocitat. "Aquests trens també els hem pagat nosaltres amb els impostos", subratllava Verger, qui afegí que tot allò que ja s’hi ha gastat és a compte de fons estatals.

Verger fou especialment dur amb el PP i l’acusà de frenar la modernitat i de tenir doblers per fer un hotel i un palau de congressos, però no voler-ne per al tramvia. Assenyalà que, si ara no hi ha recursos per a les obres, cal deixar-ho tot a punt per quan es puguin començar. A més, recordà que es crearien nous llocs de feina.