AAFB El PP vol parar el projecte del tramvia per estar mal tramitat
Font original: IB3 Noticies

El PP vol parar el projecte del tramvia per estar mal tramitat

Publicat: 7 / dic / 2010  |  Actualitat ferroviària

El diputat del PP José María Rodríguez ha demanat al Govern que pari el projecte del tramvia de Palma per considerar que la tramitació no ha sigut legal al que el conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, ha respost defensant el procediment i la necessitat de la infraestructura.

Rodríguez ha interpel·lat al Govern pel projecte del tramvia al ple del Parlament i l’ha acusat d’envair competències d’altres institucions, ja que el transport és matèria del Consell de Mallorca i qualsevol infraestructura rellevant per Palma ho és de l’Ajuntament.

El diputat del grup popular ha assegurat que el PP no s’oposa al tramvia, sinó al procediment seguit per tramitar-lo i ha manifestat que considera “imprescindible” obrir “un debat serè i ampli per abordar les necessitats de futur en transport de la ciutat de Palma”.

En conseller de Medi Ambient i Mobilitat li ha contestat a Rodríguez que el debat ja s’ha produït i que el projecte de tramvia es basa en el pla director sectorial de transports de les Balears, aprovat el 2004. “Ignora un consens de fa molt de temps”, ha acusat Rodríguez.

“No estem en contra del projecte”, ha afirmat Rodríguez, que ha afegit que “pot ser lloable en el seu objectiu” però ha incidit en què considera que el procediment seguit no s’adequa a les lleis.

Rodríguez ha recordat, entre altres normes, que la llei de Capitalitat estableix que el Govern i el Consell de Mallorca han de sol·licitar un informe de l’Ajuntament de Palma per a qualsevol projecte de gran infraestructura a la ciutat.

Ha recordat, a més, que tant un acord del ple de l’Ajuntament de Palma del 23 de novembre, com un altre del Consell de Mallorca del 2 de desembre, rebutgen el projecte. ” Continuarà entestat en una cosa que és inviable?”, li ha preguntat el diputat popular al conseller Vicens.

Per la seva part, el responsable de Medi Ambient i Mobilitat, ha puntualitzat que el Govern no ha elaborat un projecte constructiu del tramvia, sinó que ha plantejat dos estudis d’alternatives del traçat i d’impacte ambiental que ha posat a exposició pública per rebre aportacions i al·legacions. “No podem estar més pel consens”, ha dit el conseller.

Segons Vicens, tots els documents s’han posat a l’abast de les institucions interessades i s’han publicat a la pàgina web de la Conselleria “com mai s’havia fet”.

Vicens ha defensat la legalitat del procediment de tramitació seguit, així com la necessitat de la infraestructura i el finançament amb què s’explica per pagar-lo, que parteix de 35 milions inicials del conveni ferroviari de més de 450 milions amb el Govern central, i d’un protocol global específic per a aquesta obra per 380 milions amb el Ministeri de Foment.

El diputat d’Unió Mallorquina (UM) José Melià ha assegurat que el projecte li crea “molts dubtes” en relació a com es finançarà, a si serà eficient i si el seu traçat perjudicarà la mobilitat de Palma. Melià ha demanat tenir en compte “l’antecedent de metro de Palma”.

El conseller Vicens li ha contestat a Melià que la Generalitat ha estimat que el tramvia té 14 milions de passatgers potencials a l’any entre Palma i la platja de Palma. Ha detallat que en la Bahía de Palma l’autobús té puntes d’1.300 usuaris per hora, quan el tramvia permetria transportar fins a 3.000. “En absolut es caurà en els errors de la passada legislatura”, s’ha compromès.

Melià ha atribuït al Govern que “en cada obra ferroviària xoca amb l’ajuntament de torn”, com ha passat a Alcúdia, Manacor i ara a Palma. “Parem, repensemos les coses i a partir d’aquí tornem a posar-li fil a l’agulla”, ha demanat el diputat.

El diputat del Bloc per Mallorca i PSM-Verds Miquel Àngel Llauger, ha defensat el tramvia per situar Palma “en la línia de les ciutats més modernes amb un transport sostenible”, i el socialista Francesc Dalmau ha assenyalat que és “una infraestructura de vital importància per millorar la mobilitat de la ciutat” i ha acusat el PP de tenir “afany electoralista” al rebutjar-la.

Tags:  IB3