AAFB El PSM acusa Bauzá de transigir davant Madrid amb el tren d’Artà
Font original: Diari de Balears

El PSM acusa Bauzá de transigir davant Madrid amb el tren d’Artà

Publicat: 5 / ago / 2011  |  Actualitat ferroviària

El PSM-IniciativaVerds-Entesa carregà ahir amb contundència contra el president del Govern, José Ramón Bauzá (PP), per haver decidit aturar les obres del tren de Llevant al·legant que Madrid no en garanteix ara el finançament. Els econacionalistes advertiren el popular que no estalvia res amb aquesta decisió, perquè la infraestructura la pagava íntegrament Madrid, i l’acusaren de transigir davant el Govern central, de cometre una "irresponsabilitat política" i de perpetrar una "gran injustícia" amb la comarca de Llevant, perquè amb la desició l’està discriminant.

De fet, el líder de la coalició, Biel Barceló, comparà aquest projecte amb el del palau de congressos i apuntà que mentre Bauzá es compromet a acabar el palau i ho justifica dient que no es pot tenir una obra a mitges a l’entrada de Palma, menysté els municipis del Llevant i permet que les obres quedin a mitges a pobles com Sant Llorenç, Son Servera i Artà. A més, recordà, que mentre que el palau s’haurà de pagar amb doblers dels ciutadans de les Illes, el tren l’ha de pagar completament l’Estat.

En aquest sentit, l’exconseller de Mobilitat Biel Vicens afegí que, en lloc d’aturar les obres, allò que hauria de fer el Govern és exigir a Madrid el compliment del conveni ferroviari, que preveia una inversió de 443 milions en diverses actuacions, dels quals només n’han arribat 142 milions. "Seria raonable un alentiment" d’algunes actuacions, "però allò que no és raonable és renunciar al conveni" perquè "no es pot deixar perdre aquesta inversió". I més, quan recordà, hi ha gairebé un 70% de les obres del tren que ja han estat licitades i adjudicades.
La coalició recordà que el conveni finalitza aquest desembre i, per això, considerà "molt urgent" que es faci una ampliació d’aquest conveni fins al 2012. Al mateix temps, reclamà a Bauzá que exigeixi a Madrid el pagament dels doblers d’enguany sense demora. Barceló també es referí al Pla de sanejament del Govern i acusà l’Executiu de "secretisme" i "obscurantisme" per no explicar clarament les retallades que conté. En aquest sentit, anuncià que el seu grup està sol·licitant la compareixença dels consellers perquè l’expliquin.