AAFB El tramvia eliminarà 500 metres de carril bici a les Avingudes
Font original: Diari de Balears

El tramvia eliminarà 500 metres de carril bici a les Avingudes

Publicat: 9 / dic / 2010  |  Actualitat ferroviària

La implantació del tramvia pel centre de Palma obligarà Cort a eliminar una quarta part del carril bici de les Avingudes si es manté el traçat actual que proposa el Govern. La construcció d’aquest vial per a bicicletes no quedà exempt de polèmiques: només fa un any que s’inaugurà i costà més de 487.000 euros, finançats amb el primer pla E. Concretament, el Consistori haurà de suprimir més de mig quilòmetre del recorregut actual, que consta d’un total de 2.485 metres.

El tros afectat va de l’inici de la plaça d’Espanya fins a arribar a l’avinguda de Gabriel Alomar, a l’altura de la Porta de Sant Antoni, si fa no fa. Precisament, tal com assegura el director general de mobilitat, Toni Verger, aquesta part coincideix per allà on s’ha fet discórrer el tramvia dins la banda lateral de l’avinguda d’Alexandre Rosselló. És a partir del començament de Gabriel Alomar on el Govern ja proposa desviar la plataforma tramviària. D’aquesta manera, deixarà de passar pels costats. Així, es desplaçarà a la part central de les Avingudes, al creuer amb el carrer de Ricardo Ortega, on s’iniciaria el bulevard central.

Molt trastocat

El Govern reconeix que la corona del centre de les Avingudes serà la que es veurà més trastocada pel pas d’aquest futur mitjà de transport. El mateix Verger admet que, per començar, l’actual parada de l’EMT de la plaça d’Espanya també desapareixerà, perquè al seu lloc és on s’ha projectat alçar l’estació central del Tram Badia.
Com a conseqüència, el vial de bus quedarà igualment relegat a un nou recorregur alternatiu, davant la previsió que se n’elimini la part que va pel centre de les Avingudes. És per això que l’àrea de mobilitat de Cort, que encapçala el regidor José Hila, estudia la possibilitat de reconduir aquest tros del carril bici pels carrers paral·lels, o sigui, pels voltants del mercat de l’Olivar, on conviuen vianants, zones de càrrega i descàrrega i el trànsit convencional.

Per tot plegat, les línies de l’EMT també s’hauran de reordenar. La calçada de les Avingudes reservada a bicicletes connecta amb tots els carrils i eixos radials situats al límit del centre històric. En conseqüència, algun d’aquests enllaços també se’n veuria afectat. L’oposició critica la falta de coordinació i la tudada de doblers. Fa mig any, però, en demanaven la supressió per "perillós".