AAFB El tren elèctric començarà a circular a principis de 2012
Font original: IB3

El tren elèctric començarà a circular a principis de 2012

Publicat: 2 / dic / 2011  |  Actualitat ferroviària

La implantació progressiva de les noves unitats de tren elèctric, més còmodes i respectuoses amb el medi ambient, que cobriran la línia Palma-l’Enllaç (Inca) començarà a principis de 2012, segons ha anunciat avui el Govern en un comunicat.

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, ha assistit avui a una sessió de prova dels nous trens que s’implantarà Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i ha explicat que seguiran provant durant el mes de desembre perquè el gener comencin a funcionar en el trajecte entre Palma i Inca.

Company ha destacat que la substitució dels trens de gasoil pels elèctrics és una actuació que forma part del conveni ferroviari signat entre el Govern i el Govern central i suposa avantatges de qualitat en el transport, reducció del soroll i més rapidesa, ja que es calcula que, per exemple per cobrir el trajecte entre Inca i Palma, els combois trigaran entre 7 i 8 minuts menys.

“Es tracta de potenciar el transport públic millorant-lo”, ha afirmat Company, en declaracions facilitades pel Govern.

Company ha xifrat el cost del projecte en uns 40 milions d’euros ja que ha explicat que l’electrificació de la línia fins a Inca ha costat 30 milions i l’adquisició dels nous trens 10.078.000 euros.

Paral·lelament a la incorporació gradual d’aquests trens a la circulació diària de la línia Palma-Enllaç, SFM desenvoluparà el disseny d’un nou model d’explotació ferroviària, adaptat a les necessitats dels usuaris de les diverses línies, aprofitant els avantatges de les noves prestacions tecnològiques per potenciar i modernitzar el conjunt del servei ferroviari.

La modernització del servei que suposa la circulació d’unitats elèctriques suposa a més una contribució substancial a la cura del medi ambient, atès que els trens elèctrics són menys sorollosos i més nets.

Són trens menys contaminants perquè eviten el tractament de residus com oli de motor i lubricants i per reduir notablement l’emissió de gasos contaminants. A més, la tracció elèctrica produeix nivells de soroll inferiors als de la tracció dièsel.

La tracció elèctrica significa també un estalvi, tant en termes de consum com de manteniment, perquè l’electricitat pot procedir de fonts renovables (eòlica, solar o hidràulica) ia més inclou la tecnologia del fre regeneratiu, amb la qual s’aprofita l’electricitat que genera la frenada.

En el manteniment, s’estima que s’estalviaran uns 3 milions d’euros a l’any respecte a l’actual parc dièsel.

El gener de 2012, SFM disposarà de cinc unitats de tres cotxes i tres de quatre cotxes per cobrir la línia, el que suposarà un cost total de 38.882.263,57 euros.

El consell d’administració de SFM va acordar a l’octubre adjudicar el manteniment integral de les instal·lacions associades a l’electrificació de la xarxa ferroviària i metropolitana a la UTE Vimac, SA-Construccions Llabrés Feliu, SLU, per un import de 480.177,25 euros (IVA exclòs ) i un termini d’execució d’un any prorrogable a un altre més.

També es van aprovar els plecs que regeixen la licitació per mantenir la flota de trens elèctrics i formar el personal de manteniment. Aquests dos contractes completen l’escenari necessari per posar en servei el material mòbil elèctric.

Tags:  IB3