AAFB El tren elèctric entre Palma i Inca serà realitat al gener
Font original: Diari de Balears

El tren elèctric entre Palma i Inca serà realitat al gener

Publicat: 15 / sep / 2011  |  Actualitat ferroviària

El tren elèctric serà una realitat a partir del mes de gener a la línia que uneix Palma amb l’Enllaç/Inca. Així ho anuncià ahir el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, durant la roda de premsa de presentació de la Setmana de la mobilitat, que se celebrarà del 16 al 22 de setembre. La posada en marxa del tren serà possible, perquè s’ha pogut "desbloquejar la partida del manteniment", explicà Company. La intenció ara de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) és activar els tràmits per adjudicar els contractes per al manteniment de la catenària i de les unitats de tren necessàries per donar servei a la línia. El conseller comentà que els beneficis del nou servei ferroviari, a part de ser mediambientals (menys fum i menys renou), també suposaran un estalvi de tres milions d’euros en l’apartat del manteniment.

20 municipis

La Setmana europea de la mobilitat, que comença demà a les Balears, inclourà activitats a 20 municipis de les Illes: Alcúdia, Algaida, Calvià, Capdepera, Ciutadella, Eivissa, Esporles, Inca, Llubí, Maó, Manacor, Marratxí, Palma, Petra, Puigpunyent, Sant Antoni de Portmany, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Eugènia, Santa Maria del Camí i Santanyí.

Amb el lema, "Desplaça’t de manera eficient: millora la teva mobilitat!", l’edició d’enguany pretén conscienciar sobre la importància de realitzar desplaçaments sostenibles a les àrees urbanes. Pel que fa als actes més destacats, cal assenyalar la jornada sense cotxes de dia 22, que es podrà viatjar de manera gratuïta al tren i al metro, com també a la línia 2 de l’autobús. Així mateix, és previst el lliurament a la Universitat de les Illes Balears de tres microbusos elèctrics, propietat del Govern i que es cediran durant vint anys per realitzar els desplaçaments al Campus de Palma.

Fuel i servei de neteja a sfm
El Govern vol pagar els proveïdors

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, assegurà ahir que la intenció és solucionar tots els problemes que hi ha a Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i "pagar tots els proveïdors". Així respongué ahir el conseller a les informacions publicades dimecres sobre el fet que SFM no podia garantir el subministrament de combustible als trens a partir d’octubre. Pel que fa al servei de neteja, Company assegurà que "estam parlant per optimitzar els recursos que tenim".