AAFB El tren és més segur per a Lloseta
Font original: Diari de Balears

El tren és més segur per a Lloseta

Publicat: 24 / mar / 2011  |  Actualitat ferroviària

El municipi de Lloseta és més segur d’ençà que s’han acabat les obres de construcció d’un nou pont que passa per damunt les vies del tren, que ha permès l’electrificació de la via i amb el qual s’han eliminat dos passos a nivell perillosos. El conseller de Mobilitat i Medi Ambient, Biel Vicens, juntament amb el batle de Lloseta, Bernat Coll, va inaugurar ahir les actuacions, que han tingut un cost total d’1.702.917 euros.

El nou pas superior té una amplada de 12 metres i, a més de la calçada per a vehicles, disposa d’un passeig per a vianants que continua per les voreres de l’avinguda del Cocó. Així mateix, s’hi ha construït una rotonda que ha ajudat a suprimir el revolt i les interseccions amb els camins que duen a Binissalem i s’hi han instal·lat passarel·les per a vianants que passen per damunt del torrent del Cocó.

Les obres s’han completat amb el tancament de finques, la revegetació, la demolició de l’antic pont ferroviari i la integració dels terrenys adjacents, a més de la construcció d’una escultura que decora el centre de la nova rotonda i recorda la passada vinculació dels municipis de Lloseta i d’Alaró amb l’activitat minera.

Valoracions

El conseller Vicens es mostrà molt satisfet del resultat de les obres, que tenen la finalitat de "donar més seguretat als veïns". Així mateix, Vicens afegí que "s’hi han eliminat els passos a nivell de Son Pelai i Son Tugores i ara falta suprimir dos passos més a Lloseta". Per executar aquestes intervencions, la Conselleria de Mobilitat està pendent "dels doblers que han d’arribar de Madrid", segons Vicens. El batle Coll digué que "el passeig de damunt el pont és un orgull i les actuacions ajuden a millorar la qualitat de vida dels ciutadans".