AAFB El tren s’aturà per decisió política. Hi ha doblers
Font original: Diari de Balears

El tren s’aturà per decisió política. Hi ha doblers

Publicat: 4 / nov / 2011  |  Actualitat ferroviària

Els batles de la comarca del Llevant han agafat el bou per les banyes. Cansats d’esperar que el Govern posi la maquinària en marxa, ahir es plantaren a Madrid per no deixar escapar cap altre tren i conèixer de primera mà la situació actual del conveni ferroviari que afecta el tram tren del Llevant. La via els portà al Ministeri de Foment, on Josep Barrientos (Son Servera), Jaume Alzamora (Independents d’Artà) i Mateu Puigròs (Grup Independent de Son Carrió) foren rebuts pel director general d’Infraestuctures Ferroviàries del Ministeri: Carlos María Juárez.

La conclusió que en varen extreure fou ben clara: "Les obres s’han aturat per una decisió estrictament política, perquè a Foment ens han assegurat que hi ha partides pressupostàries sempre que es justifiquin". Així ho explicà Josep Barrientos, que anuncià que des d’aquest departament "han convocat la comissió mixta per al 23 de novembre per decidir els representants del Govern balear que formaran part d’aquest grup de treball, que és l’encarregat de fer el seguiment de les actuacions lligades al conveni i d’introduir-hi les variacions que s’estimin oportunes".

Dotacions

Alzamora assegurà que "a banda del conveni ferroviari, hi ha l’estatutari. Del primer, el Govern ha cobrat 59 milions dels 443 amb què estava dotat i, així mateix, n’ha percebuts 23 més, però del pacte estatutari. L’Executiu autonòmic només n’ha justificats 64 i, per tant, en queden 18 sense justificar i que s’han cobrat". Una altra de les qüestions que volgueren destacar és que "el director general d’Infraestructures havia comentat que la partida de 14,5 milions d’euros que corresponien al 2011 dins el pacte per al tren han estat ingressats. Si encara no els han rebuts serà ben aviat, perquè una vegada formulada la justificació, en 24 hores s’efectua la transferència".
En aquesta comissió també s’hauran de decidir les futures addendes del conveni i a què se n’han de dedicar els doblers.

El primer edil de Son Servera considerà que "no hi ha excuses que valguin. Desconeixem l’acord al qual ha arribat el president Bauzá amb Foment per dir que no hi ha doblers". Queden, doncs, molts de punts enlaire. "Per què es varen paralitzar les obres sense ni tan sols parlar-ne amb Madrid? Així mateix, els batles es varen mostrar molt crítics amb allò expressat despús-ahir pel conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, respecte del que costaria el tren per cada usuari. "Ens han sorprès aquestes afirmacions de desprestigi del transport ferroviari. És increïble que en posi xifres i comparatives damunt la taula si no tenim el servei de tren". El primer edil de Capdepera també s’ha sumat a aquestes reivindicacions, però no pogué anar a la capital de l’Estat, atès que al vespre tenia un ple.

A partir d’ara, els batles es continuaran mobilitzant perquè les tasques per posar la línia es reprenguin. "Nosaltres donarem suport a totes les manifestacions que es posin en marxa, a mobilitzacions i a la recollida de signatures: la qüestió és que les obres no quedin així com estan ara". A final del mes d’octubre, Company anuncià que sol·licitarien la convocatòria de la comissió mixta i demanarien què havia passat amb la partida de 14,5 milions d’euros que, deia, no havien cobrat. Els consistoris del Llevant li’n dugueren ahir la resposta: una data per a la reunió de la comissió i un pagament que, segons assegura Foment, ja s’ha portat a terme. A partir del 2012, serà el Departament d’Hisenda qui gestionarà el conveni.