AAFB El tren tornarà a arribar a Manacor a final de mes
Font original: Diari de Balears

El tren tornarà a arribar a Manacor a final de mes

Publicat: 12 / feb / 2011  |  Actualitat ferroviària

El tren tornarà a circular entre les estacions de Sineu i Manacor a final d’aquest mes. Així ho va anunciar el director general de Mobilitat, Antoni Verger, que ahir va visitar el lloc on el mes de maig passat un talús es desprengué i va fer descarrilar el tren. De llavors ençà, els combois s’aturen a Sineu i un autobús transporta els passatgers fins a Sant Joan, Petra i Manacor.

Allò que impedia a Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) restablir el servei era que el jutge havia ordenat precintar el tram de mur que caigué fins que un perit l’examinàs per poder determinar les causes de l’accident. El mur continua precintat, tal com va quedar després del descarrilament, però Serveis Ferroviaris ha trobat ara una solució tècnica que, a l’espera que el perit judicial procedeixi a analitzar el mur, permetrà restablir la circulació de trens i conservar intacte el talús. Així mateix, les obres de millora del tram es continuaran executant.

Sistema d’ancoratges

Concretament, la solució consisteix a instal·lar una estructura metàl·lica que ancorarà el talús en terra, segons les explicacions del cogerent de SFM, Bartomeu Gual. El sistema esmentat d’ancoratges costarà uns 18.000 euros.
Les actuacions per millorar i assegurar el tram de la línia ferroviària on es va produir l’esllavissada varen començar el mes de novembre. Les excavadores han deixat un espai d’uns deu o dotze metres entre la muntanyola des de la qual es va produir el corriment de terres i les vies, de manera que també quedi espai per a un hipotètic desdoblament. Dos marges, així mateix, separaran la muntanyola de les vies del tren. "Hem optat per la solució que més garanteix la seguretat", va assegurar Verger.