AAFB Els tècnics esbucaran avui el mur de contenció de Sineu
Font original: Diari de Balears

Els tècnics esbucaran avui el mur de contenció de Sineu

Publicat: 3 / mar / 2011  |  Actualitat ferroviària

Les restes del mur de contenció que des del mes de maig es troben a la trinxera número onze de Sineu i dificulten la represa del servei ferroviari fins a Manacor tenen les hores comptades. Els tècnics que treballen a les obres d’adequació n’esbucaran avui, previsiblement, el mur, després que divendres passat i també ahir es realitzàs el peritatge judicial a la zona on el per maig hi va haver l’accident ferroviari. Bartomeu Gual, cogerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), explica que "els tècnics ja podrien començar a intervenir a la zona del mur, ja que ahir va finalitzar el peritatge judicial i amb ell l’ordre judicial que impedia que els tècnics millorassin el tram de la zona afectada per l’esllavissada".

Autorització

Així i tot, Gual remarca que el seu departament es troba a l’espera, ja que "fins demà dematí el jutge no autoritzarà oficialment la demolició i pot ser que la intervenció comenci tant a les 11 hores com a la una, tot depèn del jutge". Les restes del mur de contenció s’han perfilat com una de les principals causes del retard en la reobertura de la línia, ja que fins que la tàpia no s’esbucàs no es podia reprendre el servei i abans de demolir-la el jutge n’havia de realitzar un peritatge. Quant a la reobertura de la línia que enllaça Sineu amb Manacor, Gual no en vol revelar la data exacta, però assegura que difícilment "serà aquesta setmana".

Així les coses, el més segur és que el dilluns dia 7 de març sigui el dia elegit per Serveis Ferroviaris de Mallorca per reprendre el servei que està paralitzat des del mes de maig. Des d’aleshores, els combois procedents d’Inca s’aturen a Sineu i un autobús en transporta els passatgers fins a les poblacions de Sant Joan, Petra i Manacor.
Gual sosté que el seu departament "necessita només un dia després de la demolició del mur per assegurar els terrenys i garantir-hi la represa del servei".