AAFB Gabriel Company: ’Les obres del tren no poden quedar així’
Font original: Diari de Balears

Gabriel Company: ’Les obres del tren no poden quedar així’

Publicat: 10 / oct / 2011  |  Actualitat ferroviària

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, va parlar clar ahir a Capdepera sobre el futur de les obres del tren del Llevant: "Les obres no es poden deixar tal com estan, és una vergonya". I en aquest context, anuncià que la seva Conselleria "està treballant amb projectes alternatius, com per exemple vies verdes com les que hi ha a la Península o, fins i tot, la possibilitat que hi hagi tren". Company, que realitzà aquestes declaracions durant la visita a la Mostra de la llampuga, també explicà que "la setmana que ve o en els propers deu dies ens reunirem amb tots els batles de la comarca i els explicaré allò que he trobat. I crec que quan tenguin tota la informació, ens entendrem".

I és que, segons digué Company, "hi havia 57 milions d’euros i el Govern anterior va licitar les obres per 200. Quan vam arribar, jo no podia consentir tenir empreses fent feina sense poder-los-hi pagar, com ja feia mesos que succeïa". En aquest context, també va dir amb rotunditat que "no hem renunciat al conveni ferroviari" i féu referència al fet que aquests mesos s’ha hagut de fer front a l’electrificació, "quan no hi havia doblers per cobrir-la".

Projectes

En les seves declaracions, Gabriel Company també va dir que fa tres mesos que és dins la Conselleria i no vol sortir als mitjans per "no dir res"; a més, manifestà que, "en sortir, direm hi ha això, aquest projecte o aquest altre". Pel que fa a la possibilitat de veure arribar el tren de nou a Artà, Company no ho descartà, ja que forma part d’una de les possibilitats que s’estan posant damunt la taula. Però també va fer referència per primera vegada a una alternativa com les vies verdes, una xarxa d’antigues vies de ferrocarril que, després de quedar en desús per un motiu o altre, són emprades per a vianants i ciclistes, principalment. I aquest és un altre dels projectes que hi ha ara mateix a la Conselleria per donar una sortida a l’estat actual de les obres.

Les paralitzaren fa uns mesos i la decisió ha aixecat les veus critiques dels batles i, en la majoria dels casos, de tots els consistoris dels municipis de Capdepera, Artà, Son Servera i Sant Llorenç. Company també va fer referència a la protesta que s’ha organitzat per al proper dia 6 de novembre a Son Servera, amb l’objectiu de reivindicar l’arribada del tren al Llevant.

Marxa legítima

"La marxa és ben legitima. Jo l’entenc, aquesta reivinidicació. Heu de pensar que jo, a Mallorca, som un dels qui més reivindicacions ha organitzat, i sé ben bé com funciona", digué el conseller en referència a la seva etapa de president d’Asaja, període en qual organitzà en diverses ocasions tractorades contra el Govern i el conseller d’Agricultura de torn, càrrec que ara ocupa ell.