AAFB Inaugurats els tallers de Son Rullan per a les unitats elèctriques del Metro
Font original: Diari de Balears

Inaugurats els tallers de Son Rullan per a les unitats elèctriques del Metro

Publicat: 24 / feb / 2011  |  Actualitat ferroviària

El Govern ha inaugurat els nous tallers de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) instal·lats a l’estació de Son Rullan, en els quals s’han invertit 4.228.000 euros, i que donaran cobertura tècnica a les unitats elèctriques del Metro de Palma, així com a les futures unitats que dins d’uns mesos donaran servei a la línia de tren que uneix Palma i Inca. A més dels tallers, també han estat inaugurats quatre quilòmetres de via des de l’Intermodal a Son Rullan que han estat electrificats amb un cost de 4,1 milions d’euros, en un acte a què han assistit el conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, i el delegat del Govern a Balears, Ramon Socias. Amb l’entrada en funcionament d’aquests tallers, es donarà cobertura tècnica a les unitats elèctriques del Metro de Palma, que fins ara s’havien de remolcar a la nit fins a Son Rullan amb màquines dièsel, tant per a reparacions, manteniment o simplement per a la netedat dels cotxes.

Vicens ha destacat la importància que té, per poder donar un bon servei als ciutadans, disposar de la infraestructura necessària per tenir a tota hora la capacitat de reacció davant de les avaries que tot material mòbil pot tenir. El conseller ha fet un repàs de totes les obres que realitza SFM per modernitzar i ampliar la xarxa ferroviària de Mallorca, gràcies al Conveni de Ferrocarril (dotat de 430 milions d’euros), en matèria d’electrificació, millora dels passos a nivell noves mesures de seguretat per al trànsit ferroviari, reobertura de la línia Manacor-Artà o amb el nou Tram tren, entre altres.

Vicens ha destacat que "la Conselleria no vol ni ha pretès mai entrar en cap carrera contra rellotge per inaugurar obres fetes". En aquest sentit, ha recalcat que els projectes que s’estan realitzant "s’inauguraran en el moment en què estiguin acabats del tot". Socías, per la seva part, ha subratllat que és la primera vegada que el Govern estatal fa una inversió tan elevada en infraestructures ferroviàries a Mallorca. A més, ha dit que aquest finançament, a més de repercutir en la millora d’aquest servei públic, també ho farà directament sobre el mercat laboral de l’illa amb la generació o manteniment de més de dos mil llocs de treball directes en diferents àmbits.

Tallers de Son Rullan

Les obres inaugurades han consistit en la construcció d’una nau per cobrir dues vies per al manteniment de les unitats elèctriques de SFM. La superfície construïda de la nau és d’uns 1.100 metres quadrats i l’altura màxima és de 8,50 metres. La nau s’ha construït amb una estructura metàl·lica amb façanes i cobertes tipus "sandvitx", amb bandes de policarbonat per fer llum a l’interior. La nau consta d’un polipast de dues tones, una xarxa d’aire comprimit, instal·lació d’enllumenat, d’aigua, contra incendis i línies de vida per a l’assegurament de les persones que treballin en altura, entre altres elements.

A més, s’ha instal·lat un nou torn de fossa a la nau primitiva per al manteniment i reperfilat de les rodes de les unitats ferroviàries, i un nou túnel de rentat dels trens. La constructora de les obres ha estat l’UTE formada per les empreses Joca Ingeniería i Construccions S.A. i Ferrer Pons Hermanos, S.A.

Procés d’electrificació

D’altra banda, l’electrificació del tram de quatre quilòmetres de la línia ferroviària entre l’Estació Intermodal i Son Rullán s’ha fet amb una catenària rígida. Després, s’ha construït "a cel obert" i s’ha utilitzat un sistema de catenària flexible compensada amb politges i contrapesos. S’introdueix la catenària dins de la platja de vies de Son Rullan per arribar als tallers. Dins d’aquest tram flexible s’han instal·lat uns 190 pals per suportar la catenària. L’encarregada de l’obra ha estat l’UTE formada per les empreses Estrella Enginyeria i Obres, S.L; Coalvi S.A i el Grup AMS S.L.