AAFB Ja s’ha iniciat el compte enrere
Font original: Diari de Balears

Ja s’ha iniciat el compte enrere

Publicat: 4 / mar / 2011  |  Actualitat ferroviària

Al cap de deu mesos de l’accident de tren a Sineu, finalment dilluns es tornarà posar en marxa la circulació de combois entre l’estació de Sineu i la de Manacor. Així ho afirmà el cogerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Bartomeu Gual, que explicà que "avui -ahir per al lector- hem rebut l’autorització del jutjat per poder tomar el mur" que estava precintat per ordre del magistrat fins que un perit judicial no examinàs la zona per poder determinar les causes del sinistre.

Gual hi afegí que, després de l’esbucament de la paret, d’uns 30 metres de llarg, que provocà el descarrilament de maig de 2010, els operaris dels SFM només necessiten un dia per assegurar el terreny i reprendre el servei. D’aquesta manera, els usuaris de la línia a les estacions de Sant Joan, Petra i Manacor en podran efectuar el trajecte sense necessitat d’haver d’utilitzar els autobusos que havia posat la Conselleria de Mobilitat per tal de remeiar l’absència del tren.

Tot i que des de la Conselleria de Mobilitat tenien previst reobrir la via el mes de febrer, el peritatge esmentat ha obligat a endarrerir-ne la posada en funcionament perquè la comissió judicial pogués dur a terme l’estudi. Una vegada acabada la investigació, el jutge del Jutjat número 7 d’Inca ha considerat que no hi ha entrebancs per continuar les obres que SFM executa en aquests moments a la zona. Per tal d’avançar en el pla previst, els operaris de l’empresa pública ja començaren les tasques per refer la via i l’entorn el novembre passat. Els treballadors encetaren la feina de reconstrucció a la trinxera número onze, on va tenir lloc l’accident, i l’actuació consistí a eliminar-ne el talús de fusta que, teòricament, hi havia d’impedir els despreniments i s’iniciaren els moviments de terra amb les excavadores.

A més a més, es posaren els fonaments per alçar el nou mur de contenció uns deu metres allunyat del que causà el sinistre del 17 de maig, en el qual hi hagué 32 víctimes. Per la seva banda, els SFM varen informar que havien optat perquè quedàs un gran espai entre els dos parells de rails i per endarrerir l’edificació del mur, en previsió de deixar prou espai per a la instal·lació d’una via doble en el futur.

Anomalies

A més de reparar la zona on es va produir l’accident, des del Govern feren pública una auditoria, el darrer desembre, que revelava diverses anomalies al traçat des de Sineu fins a Manacor. Concretament a la zona de Son Fogó, al municipi de Petra, els obrers també han reformat el pont. Quant a la resta d’actuacions, des de l’Executiu no volgueren enumerar les millores que s’han d’executar, tot i que manifestaren que les conclusions de l’auditoria formulen una sèrie de recomanacions "senzilles". Els Serveis Ferroviaris han remès aquest document al Jutjat número 7 d’Inca, que investiga el descarrilament del tren a Sineu.