AAFB L’obra de l’electrificació del tren acabarà l’estiu que ve
Font original: Diari de Balears

L’obra de l’electrificació del tren acabarà l’estiu que ve

Publicat: 2 / dic / 2010  |  Actualitat ferroviària

Un total de 300 persones, entre ocupacions directes i indirectes, estan treballant a les obres d’electrificació de la línia ferroviària entre Palma i l’estació de l’Enllaç a la qual el Govern destina 36 milions d’euros. Les dades han estat facilitades en un comunicat per la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, amb motiu de la visita realitzada aquesta nit pel president del Govern, Francesc Antich, als treballs que s’estiguin duent a terme en l’esmentada línia en horari nocturn.

Antich va visitar ahir vespre l’obra acompanyat del conseller, Gabriel Vicens; el director general de Mobilitat, Antoni Verger; i el cogerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Bartomeu Gual. Van acudir a l’estació intermodal i van visitar dos punts concrets de l’obra, a Cas Coronel i el Camí d’en Mayol. El president ha destacat la importància de l’aposta del Govern pel transport públic, la seva modernització, sostenibilitat, seguretat i eficàcia, així com la gran inversió que s’està fent en la millora del tren, així com la repercussió que tenen aquests treballs en la creació d’ocupació.

La Conselleria ha recordat que les obres d’electrificació, que duraran fins a l’estiu, s’estan duent a terme en horari nocturn, a partir de les 23 hores, per afectar el mínim possible el trànsit diari de trens. Encara així han suposat la supressió de nou trajectes, els últims i els primers del dia, des del passat 22 de novembre. El conseller va assegurar el passat dissabte que tal com van els treballs i projectes previstos, es preveu que totes les línies de tren de Mallorca estiguin electrificades el 2012, amb la qual cosa suposa d’estalvi en el consum energètic i reducció de la contaminació, respecte als actuals trens dièsel.