AAFB L’ús del transport públic ha pujat un 16,5% en tres anys
Font original: Diari de Balears

L’ús del transport públic ha pujat un 16,5% en tres anys

Publicat: 1ro / feb / 2011  |  Actualitat ferroviària

Els usuaris del transport públic i el nombre de viatges que hi realitzen han augmentat sostingudament des del 2007. Així ho assegurà ahir el conseller de Mobilitat i Medi Ambient, Gabriel Vicens, qui xifrà en un 16,5% l’increment del transport en mitjans públics. Vicens destacà que, si s’ha arribat a la xifra esmentada, és per l’augment de l’oferta de transport. Concretament, assenyalà "l’increment del 35% de les freqüències dels trens diaris", a més de la millora del servei en un 35% de les línies de bus d’hivern.

Pel que fa a l’augment d’usuaris del metro, des de la Conselleria creuen que hi ha tingut una rellevant repercussió l’adequació de diferents aparcaments dissuasius (tant a la UIB com a Son Sardina i a Son Fuster) per no desplaçar-se amb el cotxe particular fins al centre. També lloaren l’accessibilitat del metro per a persones amb mobilitat reduïda i l’adequació dels cotxes per al transport de bicicletes. Respecte de l’increment d’usuaris de tren, Vicens ressaltà la posada en funcionament de la targeta Intermodal, dins del Sistema tarifari integrat.

Segons Vicens, "ha suposat un important descompte per a les persones grans, joves i usuaris més habituals".
El director general de Mobilitat, Antoni Verger, féu esment a "la minsa inversió que molts anys s’ha destinat a promocionar el transport col·lectiu", amb l’objectiu de contextualitzar les dades, ja que, si bé són positives, són petites en comparació d’altres comunitats.