AAFB La comissió Balear de Medi Ambient dóna llum verda al traçat del tren-tram per Manacor
Font original: IB3 Noticies

La comissió Balear de Medi Ambient dóna llum verda al traçat del tren-tram per Manacor

Publicat: 29 / oct / 2010  |  Actualitat ferroviària

La Comissió Balear de Medi Ambient reunida aquest matí ha informat favorablement, per unanimitat, del projecte bàsic de connexió del tren-tram al seu pas pel nucli urbà de Manacor.

Segons informa el Govern en un comunicat, el projecte bàsic de connexió d’aquest mitjà de transport amb l’actual estació de Manacor servirà per tornar a posar en marxa la infraestructura ferroviària de l’antiga línia entre les estacions de Manacor i Artà.

El tren-tram, que discorre com un tren fins a Manacor, canvia dins del nucli urbà a un sistema d’explotació de tramvia, de manera que des de l’entrada a la localitat adopta la forma d’un tramvia.

Això implica que l’explotació es porta a terme amb circulació d’”marxa a la vista” i amb una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora, una limitació que persegueix la bona integració del tramvia en l’àmbit urbà i la interacció amb el trànsit rodat i els vianants.

Una vegada recorregut el tram urbà, el tren transcorrerà una altra vegada sota règim ferroviari.

Per instaurar el traçat del tramvia per Manacor, es necessitarà posar elements de seguretat i comunicacions amb sistema “marxa a la vista”, electrificar la línia a 1.500 volts en corrent continu, fer una parada al passeig del Ferrocarril i reformar les andanes de l’estació actual de Manacor, indica la nota.

El comunicat afegeix que l’empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca ha posat en marxa un grup de treball compost per tècnics propis i de l’Ajuntament de Manacor per portar a terme el seguiment del projecte constructiu del tren-tram al seu pas per Manacor, així com la remodelació i millora del passeig del Ferrocarril.

Tags:  IB3