AAFB La imperfecta col·locació d’un mur possible causa de l’accident
Font original: IB3 Noticies

La imperfecta col·locació d’un mur possible causa de l’accident

Publicat: 3 / jun / 2010  |  Actualitat ferroviària

El Govern ha informat amb “tota precaució” que, segons els primers estudis, la causa de l’accident del tren a prop de Sineu del 19 de maig es podria deure a la imperfecta execució en la col·locació del mur que va caure i que va suposar el descarrilament del ferrocarril.

Aquest mur és part de les obres de l’obertura de la línia tren S’Enllaç-Manacor, un projecte executat entre els anys 2000 i 2003, segons ha explicat aquesta tarda el conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, en la seva compareixença al Parlament per informar sobre aquest accident, que va causar ferides de diversa consideració a 48 persones, una d’elles, el conductor, de caràcter molt greu.

El conseller ha afegit que aquesta possible deficiència en l’execució del mur no s’hauria detectat, i per això no es va reparar, en les obres d’emergència que es van portar a terme a l’any 2004 quan es va haver de tancar aquesta mateixa línia després que un tren tingués un accident a Son Tell, a 4 quilòmetres de Sineu i en direcció a Manacor. Aquest assumpte també s’està analitzant.

Les obres per reparar les deficiències detectades el 2004 van costar 13 milions d’euros, ha recordat el titular de Mobilitat.

L’exconsellera d’Obres Públiques i actual diputada autonòmica del PP, Mabel Cabrer, ha acusat el conseller de “rentar-se les mans com Pilat” i no assumir responsabilitats per aquest nou accident.

En aquesta línia, Cabrer li ha preguntat a Vicens si pensa presentar la seva dimissió o si cessarà el director general de Transports, Antoni Verger, o al cap de Projectes dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Pere Sintes.

El conseller li ha respost que “primer” s’ha de conèixer què ha passat, per la qual cosa no considera que en aquests moments hi hagi responsabilitats polítiques, alhora que ha defensat que el que és prioritari és garantir la seguretat dels viatgers de la línia S’Enllaç-Manacor.

La línia no s’obrirà fins que es certifiquin les causes de la caiguda del mur i s’examinin un per un els diferents blocs de contenció al llarg d’una extensió de 400 metres, per la qual cosa s’encarregarà una auditoria. La prioritat del conseller és la seguretat dels treballadors i usuaris del ferrocarril, ha insistit en diverses ocasions.

La primera hipòtesi de la caiguda del mur és el seu “ancoratge”: sembla que la base sobre la qual es va col·locar el mur es va embrutar de terra i, seguidament, es va encofrar, cosa que hauria accelerat la seva erosió. A més, el drenatge del mateix no era l’adequat, ha avançat el conseller, que ha fet èmfasi en el fet que els informes finals determinaran les causes.

Vicens s’ha lamentat que des que va arribar a la conselleria que dirigeix des de l’any 2007 s’ha dedicat a “arreglar les obres d’altres”, amb independència del “color” polític dels governs, del Pacte de Progrés (1999-2003) i del PP (2003-2007).

La diputada popular ha dit durant la seva intervenció que és de “covards amagar-se” i que, a més de la Justícia, s’ha d’investigar “amb profunditat” què ha originat aquest últim accident.

Cabrer ha considerat que el conseller deu, almenys, “demanar disculpes” als ciutadans pel que ha passat, i ha recordat que en la legislatura anterior quan era consellera es van haver de fer “obres d’emergència” per reparar aquesta mateixa línia quan tot just un any abans s’havia inaugurat.

A més, la diputada ha denunciat la falta de feines de manteniment d’aquesta línia per part de SFM i ha recordat les denúncies de “falta de seguretat” que han manifestat diverses vegades els mateixos treballadors del tren de Mallorca.

Tags:  IB3