AAFB La línia del tren de Manacor no es reobrirà fins a principis de 2011
Font original: IBdigital

La línia del tren de Manacor no es reobrirà fins a principis de 2011

Publicat: 10 / sep / 2010  |  Actualitat ferroviària

Quatre mesos després del sinistre registrat el passat 19 de maig en la línia del tren de Manacor, a l’alçada de Sineu, i que va provocar el seu descarrilament, el Govern ha anunciat avui que enderrocarà el mur que es va desprendre en el sinistre i que construirà un de nou a l’octubre, mes en què es preveu licitar aquesta obra que es desenvoluparà durant un mínim de dos mesos i el cost de la qual està calculat en 2,78 milions d’euros.

Així ho ha anunciat l’executiu després de consultar un informe realitzat sobre la seguretat de la infraestructura, segons ha informat el director general de Mobilitat, Antoni Verger. A més, ha assenyalat que aquest aconsella realitzar altres actuacions per corregir una "sèrie de deficiències" per "reobrir la línia amb seguretat", per la qual cosa ha considerat que "es podria obrir a principis de 2011".

No obstant això, només es faria en cas que algunes de les obres per reparar aquests desperfectes - que van des de problemes en el drenatge fins a defectes en les aletes dels ponts - es poguessin simultaniejar amb la reobertura. Tanmateix, això només es farà amb les actuacions que siguin "compatibles amb la seguretat de la circulació" i adoptant una sèrie de mesures com la limitació de la velocitat, ha aclarit Verger.

Tags:  IBdigital