AAFB La línia Manacor-Sineu, oberta
Font original: IB3

La línia Manacor-Sineu, oberta

Publicat: 7 / mar / 2011  |  Actualitat ferroviària

La línia ferroviària entre Sineu i Manacor ja s’ha reobert, una vegada portades a terme les obres de reparació del tram Enllaç-Manacor i després d’estar interrompuda durant deu mesos des de l’accident del 19 de maig de l’any passat, que va causar 30 ferits i el tancament després de la caiguda d’un mur i que ha estat substituïda per un servei especial d’autocars.

En un comunicat, la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat ha indicat que, un cop autoritzada per part del jutge la demolició del mur de la trinxera número 11 de Sineu, el servei de tren tornarà a posar-se en marxa amb els horaris i freqüències habituals.

El titular d’aquest departament, Gabriel Vicens, va assenyalar recentment que es podria haver reobert “fa unes setmanes”, si bé va precisar que encara s’estava pendent del peritatge judicial que havia de practicar-se en una zona d’uns 30 metres d’extensió que està precintada i que correspon amb un fragment de mur on es va originar el sinistre.

La línia de tren Inca-Manacor es va obrir el 2003, quan governava el primer Pacte de Progrés, i el març del 2004 es va produir un accident en què van resultar ferides dues persones, en una zona semblant a la del sinistre d’aquest dimecres situada entre Sant Joan i Petra.

Posteriorment, el 19 de maig del 2010 es va produir un altre accident que va causar greus ferides al maquinista i que va provocar el tancament de la mateixa perquè fos reparada en tota la seva extensió a fi de poder solucionar les carències de seguretat que presentava aquest projecte.

Tags:  IB3