AAFB La marxa pel tren de Llevant posa la directa
Font original: Diari de Balears

La marxa pel tren de Llevant posa la directa

Publicat: 3 / nov / 2011  |  Actualitat ferroviària

Ni el mal temps aturarà la marxa pel tren de Llevant. Ja és tot a punt per a la manifestació d’aquest diumenge, que sortirà de sis pobles diferents (Artà, Capdepera, Cala Rajada, Son Carrió, Sant Llorenç i Manacor), transcorrerà principalment per les carreteres Ma 4030 (Sant Llorenç-Son Servera) i Ma 4040 (Son Servera-Cala Rajada) i acabarà a Son Servera, a la plaça ubicada entre l’avinguda de la Constitució i el carrer de Cabrera (conegut com la plaça del Muller). Allà hi haurà la concentració i la lectura del manifest.

La Plataforma pel tren de Llevant, organitzadora de la marxa, va anunciar ahir que s’hi espera una assistència massiva, ja que "notam que el sentiment es troba a flor de pell". També aprofitaren per fer una crida a la ciutadania a sumar-se a aquest acte, que té com a objectiu fer pinya per reivindicar el retorn del ferrocarril.
"No estam de festa, perquè no tenim res per celebrar. És un acte reivindicatiu per demanar la posada en marxa del tren de Llevant. Sabem que el camí és llarg, però nosaltres no ens aturarem". Així parlava, en nom de la plataforma , Pere Cortada.

Aquesta serà la vuitena marxa pel tren, i serà especial. Fins ara, totes s’havien desenvolupat al llarg de les antigues vies del tren, però enguany no ha estat possiblem, ja que han quedat tancades per la paralització de les obres. Els manifestants circularan per la carretera principal i es trobaran al pont d’en Calet, a l’entrada de Son Servera, cap a les 12.30 hores. Des de la plataforma recordaren que tots els marxadors han de dur armilla reflectant. També anunciaren que hi haurà servei de bus en cada poble, per tots aquells que no puguin anar-hi a peu, i que faran recorreguts tot el matí.

Fites

La plataforma es va mostrar satisfeta d’haver aconseguit activar els mecanismes per posar el tema del tren sobre la taula. "Almanco hem obert el debat. Una de les altres fites aconseguides ha estat propiciar la reunió entre el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori amb els batles de la comarca afectats". A la vegada, va anunciar que el president del Govern, José Ramón Bauzá, rebrà el proper 23 de novembre aquests batles del Llevant. "Algun mèrit devem tenir, si hem pogut aconseguir tot això".

I a l’acte no es podran dur totes les pancartes que s’havien confeccionat, ja que la setmana passada varen desaparèixer. "N’havíem fet 14 i només en queden set". La plataforma, que ha denunciat els fets, lamenta aquests actes "que no duen enlloc. Creim que hi ha interessos ocults en el fet que no torni el tren, ja que hem sofert agressions i robatoris". La plataforma va anunciar que, després de la manifestació, no s’aturarien . "Ara s’obre un eix de reivindicació, però a partir del dia 7 continuarem treballant per aconseguir el nostre objectiu". Així, fan comptes d’entregar al president Bauzá les signatures a favor del tren que han recollit, i que ja són més de dos mil.

Preocupació

Cortada també va posar de manifest la preocupació dels membres de la plataforma sobre el fet que als pressuposts de la Comunitat no s’hi hagi previst una partida per al tren. "Això ja seria molt greu", assegurà.
La plataforma hi ha convidat tots els polítics, i també ho farà personalment amb el president del Govern i el conseller Company. "Que tothom se sumi a aquesta marxa", diuen.